atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Lionsi zbrali za multisenzorno sobo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.04.2016 16:27

Osrednja dobrodelna akcija Lions kluba Novo mesto je uspela, saj je VDC Novo mesto minuli petek dobil terapevtsko multisenzorno sobo za umirjanje na negovalnem oddelku.

Osrednja dobrodelna akcija Lions kluba Novo mesto je uspela, saj je VDC Novo mesto minuli petek dobil terapevtsko multisenzorno sobo za umirjanje na negovalnem oddelku. »Javni zavod smo, ne zmoremo. Denarja ni, takšna soba veliko stane. A naši varovanci, še posebej tisti na negovalnem oddelku, jo nujno potrebujejo za umirjanje, še posebej v primeru agresivnega in avtoagresivnega obnašanja,« je predstavnikom LK Novo mesto razložila direktorica Varstveno delovnega centra Novo mesto Romana Trpin.

LK Novo mesto je tudi v tem letu pomagal z dobrodelnim pohodom na Trško goro. Zbiral je denar za varovance VDC-ja, ki so prenavljali stavbo, stari dodali čudovite terase, na katerih bodo lahko zdaj tudi na vozičkih na svežem zraku uživali varovanci. Dodali so tri multisenzorne sobe, tisto najdražjo, za okoli 10 tisočakov, na negovalnem oddelku z varovanci z največjimi težavami, so opremili novomeški Lionsi. Z glasbeno vodno posteljo, vodnima stolpoma v različnih barvah, bazenom z žogicami, foto in audio terapvtskimi pripomočki …

Na prireditvi ob odprtju prenovljenih prostorov, tudi te sobe za umirjanje, ki so jo pripravili in izpeljali varovanci sami, je obikovalce ganil njihov klic skozi recital z naslovom Drugačen (Franc Juvan, 1994), pravijo v LK Novo mesto. "Vedeli smo, da smo naredili prav, da jim pomagamo. In prireditev je bila hkrati najlepša in največja zahvala, ki jo človek lahko prejme, pa čeprav ni pomagal zato. Pač pa zato, da bi bilo nekomu lažje, lepše …," so novomeški Lionsi zapisali v sporočilu za javnost.



Predsednik Lions kluba Novo mesto Vladimir Bahč je ob odprtju multisenzorne sobe med drugim povedal, da je ponosen nanje, se jim zahvalil, kot tudi čestital direktorici in strokovnim sodelavcem za čudovito pridobitev. Predvsem pa se je zahvali 140-im pohodnikom, ki so oktobra 2015 šli na tradicionalni pohod na Trško goro za ta namen.

"Povabljeni spet vsi in pripeljite prijatelje, znance, sorodnike tudi oktobra letos, spet gremo tradicionalno na dobrodelni pohod na Trško goro. Spet za dober, plemenit namen," sporočilo z vabilom zaključujejo Lionsi.

foto: Martina Golobič - VDC Nm