Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

Bolnišnica jesenice, jeseniška bolnišnica Svet24.si

Okužena medicinska sestra v jeseniški ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Novice Novo mesto

Ljubezen je lahko rdeča, zlata ali mavrična

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 09:47

Igralka Violeta Tomič je dejala, da ljubezen čuti kot zlato barvo, nekaj, kar je toplo in nas oplemeniti – in je redko. Slikar in grafik Janko Orač jo je označil kot rdečo barvo, to je strast. Prav tako humorist Toni Gašperič, ki je pojasnil, da je pod rdečo lučjo človekova koža lepše barve, prav tako se ne vidi gub. Vokalistka in operna pevka Irena Yebuah Tiran pa jo je označila kot mavrične barve, ker je povezana z različnimi čustvi.

Tako je potekal poln energije in humorja klepet pod naslovom Ljubezen ob koktajlu, kjer je živahna voditeljica, sicer menedžerka in svetovalka za komuniciranje mag. Andreja Jernejčič Vizjak goste vodila skozi različne oblike ljubezni: do družine, prijateljev, živali, soljudi, umetnosti, gledališča, glasbe, ustvarjalnosti, politike in dela do soljudi.

»Zelo srečen človek sem, imam veliko ljubezni okrog sebe.,« je dejala Violeta Tomič, ko se je razgovorila o ljubezni do psa Bude, ki ji je spremenil svet in kako težko ga je dobila, čeprav je bil v zavetišču in dodala: »Obsedena sem z gledališčem, to je ljubezen na prvi pogled. Zadelo me je, enkrat sredi predstave – za zmeraj.« Janko Orač je izdal, da je v njem ljubezen do umetnosti v sebi odkril zelo zgodaj. »Star sem bil tri ali štiri leta, ko mi je mama pustila čokolado, ko je odšla domov. Z njo sem poslikal omare in stene. To se nekako smatra kot prvi začetek moje slikarske poti.« Irena Yebuah Tiran je o ljubezni do sestre dejala: »S sestro imava posebno vez, čutim, če je kaj narobe, če se je slabo počutila. To je ta posebna vez na daljavo.« O ljubezni do glasbe pa: »»Brez glasbe ne morem živeti!« Toni Gašperič je dejal, da je njegova prva ljubezen humor oz. satira, ki ga spremlja že najmanj pol stoletja. »Humor je moj ventil. Najboljše humoristične zgodbe pišem, ko sem jezen. Ko se je poslovil socializem, sem se ustrašil, da bo zmanjkalo materiala. Pa je prav nasprotno, sedaj ga je šele veliko. Toliko ga je, da mi je včasih sploh žal iti spat.«

Energičen klepet je v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto odmeval v smehu in solzah sreče. Violeta Tomič je namreč obiskovalcem zaigrala eno od 11 vlog iz monokomedije Hotel Babilon. Občinstvo pa ji je glasno zapelo ob njenem rojstnem dnevu, okrogli jubilejni številki, ki jo je praznovala pred kratkim in izvabilo iz nje solze sreče.


Ob tem so v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto prvič postavili tudi razstavo knjig vseh avtorjev, ki so ali sedaj živijo na Dolenjskem in v Beli krajini. Na ogled bo še teden dni več kot 300 del.
Obiskovalci so prav tako uživali v koktajlih z zanimivimi imeni in okusi: Knjižnica ali Sonet.