Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 11. julija

protest ljubljana jansa bobo Reporter.si

Protestniki pred parlamentom so se znesli nad ...

20200526_115808 Svet24.si

Kako se gredo na Krasu »zemljo krast«

janez-janša, viktor-orban, aleksandar-vučić Necenzurirano

Vučić, Orban, Janez – vse za biznis danes ...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

savina-atai Njena.si

Savina Atai odletela na medene tedne

Novice

FOTO: Magistrski študijski program "Turistične destinacije in doživetja"

Piše: Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru /oglasno sporočilo/

Čas objave:
05.06.2020 11:17

Fakulteta za turizem vpisuje 7. generacijo magistrskih študentov in vabi na informativni dan za magistrski študijski program Turistične destinacije in doživetja, ki bo potekal 17. junija, ob 17. uri, na sedežu fakultete v Brežicah.

fakulteta-za-turizem-univerza-v-mariboru
Fakulteta za turizem vpisuje 7. generacijo magistrskih študentov
Foto: Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru

Informativni dan
Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru vabi na informativni dan za magistrski študijski program Turistične destinacije in doživetja. Predstavitev bo potekala v sredo, 17. 6. 2020, ob 17. uri, v avli na sedežu fakultete v Brežicah. Vsi, ki vas zanima nadaljevanje študija na 2. stopnji, vljudno vabljeni!

fakulteta-za-turizem-univerza-v-mariboru
Fakulteta za turizem vpisuje 7. generacijo magistrskih študentov
Foto: Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru

Prenovljen sodoben program
Magistrski študij na Fakulteti za turizem sicer ni novost, saj bodo v študijskem letu 2020/21 vpisali že 7. generacijo študentov na podiplomskem študiju turizma. Letošnja generacija bo imela priložnost študirati po še sodobnejšem programu, saj je fakulteta prenovila magistrski študij, ki smo ga prej poznali pod splošnim imenom Turizem, sedaj pa se po novem imenuje Turistične destinacije in doživetja.

Sprememba programa je bila predvsem prilagoditev hitrim spremembam v svetu, predvsem v turističnem gospodarstvu, ki vedno znova išče inovativne pristope. Tako imajo vsebine, kot so trajnost ter digitalizacija in komuniciranje, še večjo veljavo kot prej. Sodoben in vsebinsko bogat program je usmerjen k poglobljenemu izobraževanju in usposabljanju razvojnega in vodilnega kadra, poudarek je na pridobivanju znanja o strateškem razvoju destinacij in oblikovanja kreativnih doživetij po meri sodobnih turistov. Poleg strateškega in analitičnega pristopa pa študij vključuje tudi prakso, veliko izbirnih predmetov, tudi v obliki učenja tujih jezikov.

fakulteta-za-turizem-univerza-v-mariboru
Program Turistične destinacije in doživetja
Foto: Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru

Inovativni in individualni pristop
Študij je zasnovan precej inovativno ter stavi predvsem na osebni pristop in kakovostne medsebojne odnose. Načrtovan je tako, da študenti pridobijo potrebna znanja, ki se nadgrajujejo, ter da lahko svojo kreativno idejo za magistrsko nalogo razvijajo že med študijem.
Delo poteka v manjših skupinah, kar omogoča prilagodljivost in individualno mentoriranje, ki ne poteka le pri pripravi magistrske naloge, ampak tekom celotnega trajanja študija. Učenje na primerih iz prakse, sodelovanje študentov v projektih, mednarodna gostovanja številnih tujih strokovnjakov so le nekatere prednosti podiplomskega študija na Fakulteti za turizem. Študij se zaključi s pripravo ter zagovorom zaključnega dela, študenti pridobijo naziv magistrica oz. magister turizma.

fakulteta-za-turizem-univerza-v-mariboru
Program Turistične destinacije in doživetja
Foto: Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru

Način študija
Način študija je redni in za vse tiste, ki te možnosti še niso izkoristili, brezplačen. Predavanja potekajo praviloma med tednom v popoldanskem času, kar omogoča udeležbo tudi tistim študentom, ki so že zaposleni. Študij je namenjen vsem tistim, ki so s turizmom povezani pri svojem delu, vsem študentom, ki so na prvi stopnji študirali turizem ali sorodno družboslovno področje ter vsem, ki jih navdušuje delo in raziskovanje v turizmu in z njim povezana področja. Prav interdisciplinarnost turizma omogoča, da najdemo povezavo z različnimi panogami.

Dodatne informacije
Vsi, ki se boste vpisali na študij 2. bolonjske stopnje, imate možnost svojo vlogo oddati na portalu eVŠ do 6. septembra 2020.
Vsem tistim, ki razmišljate o vpisu na magistrski študij, vendar se vam ob tem še vedno poraja več vprašanj, kot so npr. ali imam pogoje za vpis, lahko redno in brezplačno študiram tudi ob delu, ali moram pred vpisom opraviti diferencialne izpite in podobno, na Fakulteti svetujejo, da jih kontaktirate. Lahko se oglasite na informativnem dnevu v sredo, 17. 6. 2020, ob 17. uri, ali pa jim pošljete sporočilo na naslov ft@um.si ali kar pokličete na telefonsko številko 08 20 57 067. Na vsa vaša vprašanja bodo z veseljem odgovorili. Več informacij najdete tudi na spletni strani www.ft.um.si ter tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru se veselijo sodelovanja in dela z novo generacijo študentov, prihodnjih inovativnih kreatorjev turizma.