Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Krško

Maja začetek gradnje šole in vrtca v Velikem Podlogu

Piše: Občina Krško

Čas objave:
16.04.2021 13:58

Aktivnosti za gradnjo nove podružnične osnovne šole in vrtca v Velikem Podlogu se nadaljujejo, trenutno je v zaključni fazi izdelava projektne dokumentacije. Gradnja se bo po terminskem planu začela v začetku maja, zaključila pa konec pomladi naslednje leto.

Z izgradnjo novega vrtca in podružnične osnovne šole, ki jo bo občina v višini okoli treh milijonov evrov financirala v celoti iz občinskega proračuna, se bodo izboljšali bivalni, učni in delovni pogoji za otroke in zaposlene. Nov objekt podružnične šole in vrtca bo zgrajen v bližini sedanje šole v Velikem Podlogu. Z novimi 1358 kvadratnimi metri neto notranjih površin bodo pridobili bistveno več prostora, saj je trenutno prostorska stiska že velika, hkrati pa bodo nove igralne in učne površine ustrezale normativom.

V vrtcu so predvidene štiri enote oz. igralnice, za potrebe podružnične osnovne šole pa štiri učilnice. Podružnično šolo OŠ Leskovec pri Krškem v Velikem Podlogu v letošnjem šolskem letu obiskuje 61 učenk in učencev prvih štirih razredov, v vrtcu pa je v enotah Peter Pan in Lumpki vpisanih 52 otrok.