rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Novo mesto

Male družbenike obtožujejo izčrpavanja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.05.2013 12:00

Poročali smo o skupščini manjših družbenikov nekoč uspešnega podjetja Kovinotehna MKI s Podbevškove v Novem mestu. Ti so na skupščini pričakovali poročilo direktorja o stanju družbe, tega na skupščini ni bilo. Danes pa smo iz omenjene družbe dobili odgovor, v katerem zavračajo vse očitke, male družbenike pa celo obtožujejo izčrpavanja družbe.

Odgovor objavljamo v celoti: 

"V članku omenjeni manjšinjski lastniki pod vodstvom odvetnika Boruta Škerlja so že pred dobrim letom, ko se je začela vsa problematika gradbeništva odražati tudi v Kovinotehni MKI od predhodnega direktorja podjetja Francija Berlan in tudi od sedanjega direktorja zahtevali izplačilo njihovih lastniških deležev. Odkup lastnega deleža in pokrivanje stroškov, ki jih zahtevajo manjšinski družbeniki v realizaciji prisilne poravnave ni izvedljivo. Odgovorna za poslovanje podjetja sta oba tako zahtevano izčrpavanje s strani določenih lastnikov zavrnila.

Pred ustanovitvijo podjetja T-MKI (namenjeno pridobivanju projektov v tujini) so bili zaposleni solastniki pozvani k lastnistvu podjetja. Žal take odgovornosti nihče od lastnikov ni želel prevzeti, so pa soglašali da to vlogo prevzame direktor Urh Hudoklin. To podjetje v času današnje krize zagotavlja delo v tujini več kot 20 zaposlenim v Kovinotehni MKI, ki je edini izvajalec teh projektov.

Niti K-MKI niti T-MKI nista oškodovala Kovinotehne MKI ampak sta v svoje breme delovala s ciljem reševanja Kovinotehne MKI.

Vse točke dnevnega reda skupščine je direktor Urh Hudoklin na neformalnem sestanku pred skupščino že pojasnil omenjenim lastnikom in njihovemu odvetniku. En dan pred takšnim sklicem skupščine (brez predhodne zahteve po sklicu skupščine) so ponovno postavili zahtevo za izplačilo deležev .

Zato vidimo sklicano skupščino kot poskus ponovnega izsiljevanja glede izplačila lastniških deležev oziroma dodatnih izčrpavanj podjetja s strani družbenikov Kljub temu, da je poslovodstvo sklicalo skupšpčino za 14.5.2013 so manjšinski družbeniki s pooblaščencem vztrajali na svoji skupščini in zapisnik javno objavili preden smo ga prejeli v družbo. .Na skupščini je med drugim predvideno tudi poročilo o izvajanju načrta finančnega prestrukturiranja in nadaljnji ukrepi za reševanje družbe.

Prepričani smo, da tudi nobeden od omenjenih poslovodij nikakor ni deloval v nasprotju z interesi podjetja oziroma na kakršenkoli zavesten način oškodoval podjetje.

Kakšna sredstva pa so si nekateri od manjšinskih družbenikov pod vodenjem njihovega pooblaščenca izbrali za doseganje njihovega cilja: izplačila poslovnih deležev, pa si vsaj strokovna javnost lahko presodi.

Dejstvo je, da so kot lastniki s tem družbi že povzročili veliko škodo
."

Neuradno pa smo izvedeli, da je bila zoper odgovornih večinskih družbenikov podana kazenska prijava, in sicer neuradno za oškodovanje v višini 100.000 evorv.