Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Marjan Hribar se je predstavil

Piše: STA

Čas objave:
08.01.2018 13:49

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu se je danes predstavil novi direktor pred dobrim letom ustanovljenega novomeškega občinskega zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino, nekdanji direktor direktorata za turizem ministrstva za gospodarstvo Marjan Hribar.

Napovedal je uresničevanje vizije omenjenih dejavnosti in njihov preplet. Hribar, ki je na čelu omenjenega zavoda od novega leta, je na današnji novinarski konferenci napovedal izboljšanje življenja v Novem mestu kot kraju bogate zgodovine in velikih možnosti ter okrepitev turizma in preboj na vseh področjih, ko so v domeni zavoda.

"Novo mesto bo urejeno mesto z živim mestnim jedrom in s privlačnim primestnim prostorom," poleg tega, da je že gospodarsko in univerzitetno, pa bo postalo tudi središče poslovnih srečanj, mladinskih vsebin in mesto obiskovanja bogatih arheoloških, kulturnih in nravnih znamenitosti, je dejal.

"Novo mesto mora na vsakem koraku izkazovati veliko željo biti najbolj napredno slovensko mesto, mesto gospodarskega razvoja, tehnoloških presežkov, nadpovprečne rasti prebivalstva, vrhunske kulture, kulinarike, športnih dogodkov in mesto za uveljavitev mladih talentov," je pristavil.

Hkrati je za zavod napovedal, da bo postal učinkovita agencija za uresničevanje razvojne vizije z osnovno idejo povezati vsa področja in Novo mesto predstaviti kot okolje visoke življenjske kakovosti, ki bo za obiskovalce vedno znova zanimivo.

Zavod bo stavil tudi na različne državne in druge razpise, predvsem pa težil k povezovanju in izkoristil os Zagreb-Ljubljana.



Na področju športa je Hribar glede na tradicijo in močno novomeško gospodarsko zaledje napovedal preboj, strateški zasuk in prizadevanje za ustanovitev olimpijskega središča na velodromu v Češči vasi. Prizadevali si bodo tudi za športni turizem in uvrstitev kakšnega novomeškega vrhunskega športnika na prihodnje olimpijske igre.

Na področju kulture bodo pripravili program za "bistveno širše občinstvo". Načrtujejo vrhunske kulturne prireditve in festivale različnih zvrsti, ki bodo postali "eden ključnih dejavnikov oziroma motivov za obisk Novega mesta".

Pri turizmu naj bi v Novem mestu razvijali predvsem tiste oblike, "pri katerih imajo določene primerjalne prednosti" in ga vključili v mednarodne turistične tokove. Okrepljeno bodo razvijali predvsem športni, kulturni in industrijski turizem ter kulinarično ponudbo.

Na področju mladine bo glavni cilj zavoda ponuditi čim več možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa in pomoč pri iskanju rešitev pri izzivih, s katerim se srečuje mladina. Pripravili bodo idejni predlog umestitve mladinskega centra v mestu in s sodelovanjem drugih tovrstnih organizacij program njegovega dela, je še napovedal Hribar.

Novomeški občinski zavod za šport, kulturo, turizem in mladino sicer zaposluje 29 ljudi. Hribar je napovedal kadrovsko okrepitev, in sicer letos dve do tri dodatne zaposlitve prek javnih del in predvidoma do dve dodatni delovni mesti na področju turizma.