hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

doncic 22 mm Ekipa24.si

Navdušil jih je do solz! Luka Dončić na ...

Zvita feltna Njena.si

Pevec slovenske skupine se je poročil

filip flisar monika vuk Ekipa24.si

Ločila se je od Flisarja - zdaj je slovenska ...

Novice Izola

Marku Kumpu 6. VN Slovenske Istre

Piše: STA

Čas objave:
24.02.2019 18:01

Slovenski kolesar Marko Kump je zmagal na šesti veliki nagradi Slovenske Istre v Izoli. Član novomeške ekipe Adria Mobil je dobil sprint pred Italijani Paolom Totom, Davidejem Gabburo in Simonejem Ravanellijem. Peti je bil Jaka Primožič, šesti Luka Pajek in deseti Rok Korošec.

Kump je v Izoli Adrii Mobil prikolesaril tretjo zmago in drugo v nizu. Lani je bil najboljši Srb Dušan Rajović, leta 2016 pa je slavil Jure Golčer.

Leta 2017 je zmagal Italijan Filippo Fortin, leta 2015 Avstrijec Gregor Mühlberger, prvi zmagovalec dirke leta 2014 pa je bil Italijan Christian Delle Stelle.

65cef7a3-763b-4ab1-bbcd-c49a80f24665.jpg
Marko Kump, Paolo Totò in Davide Gabburo
Sportida

"Na startu dirke smo bili s kolesarjem manj, poleg tega pa je bila na dirki zelo močna ekipa Neri Sottoli. V uvodnih velikih krogih in tudi na klancih smo prepustili pobudo drugim in pozorno spremljali, kaj se dogaja. V zaključnih krogih pa smo vzeli nadzor nad dirko v svoje roke. Ekipa je super dirkala, tudi na koncu so me pripeljali do sprinta kot po učbeniku, tako da gre zahvala fantom iz ekipe," je po zmagi povedal Kump, ki je po vrnitvi iz tujine v Adrio Mobil na prvi dirki takoj zmagal.Dirka je kategorizirana z oznako 1.2. in je v koledarju Mednarodne kolesarske zveze Uci. Sicer je VN Slovenske Istre prva dirka sezone na slovenskih tleh.

Dirka je bila dolga 156,5 kilometra, na startu so bile vse najmočnejše domače ekipe, prvi zvezdnik dirke pa Italijan Giovanni Visconti, član italijanske ekipe Neri Sottoli Selle Italia KTM, še lani član moštva svetovne serije Bahrain-Merida.