združeni-narodi, ameriška-policija Svet24.si

VIDEO in FOTO: Pred zgradbo ZN postopal sivolas ...

Saša Einsiedler Svet24.si

Saša Einsiedler je tretjič zaročena

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

Rumer Willis Odkrito.si

Čigava hčerka okoli hodi brez modrčka?

doncic Ekipa24.si

Ojoj, slišalo se je V PRENOSU! Dončić sodnikom ...

Novice

Mavrična ribica bo priplavala

Piše: R.K.

Čas objave:
13.03.2021 07:13

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto vsem malim nadebudnežem in njihovim staršem sporoča, da bralna značka Mavrična ribica tudi letos bo, čeprav v malce drugačni obliki.

Če nam je korona virus ne bi tako zagodel, bi bilo opravljanje družinske predšolske bralne značke Mavrična ribica v polnem teku. Knjižnica Mirana Jarca bi se trla otrok, ki bi razveseljevali knjižničarke s pripovedovanjem pravljic in prepevanjem pesmic. Ker pa knjižničarke  ne želijo prekiniti tradicije, so se odločili, da bodo predšolsko bralno značko letos zaradi slabih epidemioloških razmer izpeljali malo drugače.
Kako lahko sodelujete?
Skupaj z otrokom, ki je star vsaj 3 leta in še ne obiskuje šole, preberite štiri slikanice po lastnem izboru in se o njih pogovorite, otrok pa naj po vsaki pravljici nariše risbico. Prejete ilustracije bomo razstavili v knjižnici. Starši zapišite na risbico naslov pravljice in avtorja pravljice. Ne pozabite na zadnjo stran napisati še ime in priimek otroka, starost ter domači naslov.
Do kdaj morate to opraviti?
Risbice prinesite ali pošljite v Knjižnico Mirana Jarca ali krajevno knjižnico do 25. marca 2021.
Naslov, kamor lahko pošljete ilustracije:
Knjižnica Mirana Jarca
Oddelek za mladino
Rozmanova 28
8000 Novo mesto
Kaj pa zaključek?
Malčki, ki bodo opravili bralno značko, bodo na dom prejeli priznanja in priponko ter naslov s spletno povezavo, kjer si bodo 2. aprila, na mednarodni dan knjig za otroke, lahko ogledali lutkovno predstavo kar z domačega kavča.
Knjižničarke se že veselijo vseh čudovitih ilustracij, ki jih bodo prejele, predvsem pa časov, ko bodo lahko zopet prisluhnile malčkom v živo.