mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

MC Brežice z najboljšim rezultatom fasilitacije v Sloveniji

Piše: R.K.

Čas objave:
20.01.2023 08:00

Mladinski center Brežice se je udeležil zaključnega dogodka evropskega leta mladih, na katerem so med drugim predstavili tudi zbornik, v katerem sta predstavljena mladinski center in hostel.

Rezultat letne evalvacije orodja za merjenje učinkov mladinskega dela Logbook – Brežice je prikazal, da Mladinski center Brežice dosega odlične rezultate, ki jasno kažejo na kakovostno opravljeno mladinsko delo. V letu 2022 je bilo izvedenih 72 aktivnosti, v skupnem trajanju 244 ur. Aktivnosti se je udeležilo 1.270 mladih, v izvajanju je sodelovalo 48 prostovoljcev. Aktivnosti mladinskega dela v občini Brežice sooblikujejo mladi, na podlagi lastni želja in potreb. Kar 68% izvedenih aktivnosti je bilo fasilitiranih s strani mladih, kar pomeni, da so mladi sodelovali v načrtovanju, izvedbi in v evalvaciji aktivnosti. Mladi v občini Brežice torej aktivno sooblikujejo lokalno dogajanje in pridobivajo praktična znanja ter izkušnje na poti prehoda iz mladosti v odraslost. Gre za najboljši rezultat fasilitacije v celotni Sloveniji.

Predstavitev dobre prakse ob zaključku evropskega leta mladih

V sredo, 18. januarja, smo se udeležili zaključnega dogodka evropskega leta mladih, ki je potekal v organizaciji Urada RS za mladino. Na dogodku so obeležili dosežke preteklega leta in prisluhnili primerom dobrih praks (dogodkov), ki so zaznamovali evropsko leto mladih, ter predstavitvi tiskane izdaje zbornika Prostori za mlade, v katerem je tudi opis prostorov tudi MC Brežice in hostla.

Pri pregledu dogodkov, ki so se v sklopu evropskega leta mladih odvili širom Slovenije, je bil Karierni sejem, ki ga je MC Brežice lani v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice organiziral v prostorih MC Brežice, prepoznan kot primer dobre prakse. Tako so na zaključnem dogodku aktivno sodelovali in udeležencem predstavili pripravo, organizacijo in potek kariernega sejma.

"Veseli in počaščeni smo, da so naši dogodki slišani ter videni na nacionalni ravni. Tudi v prihodnje bomo stremeli k organizaciji dogodkov, ki bodo pripomogli k aktivnemu vključevanju mladih v družbo ter širjenju njihovega glasu," so zapisali v sporočilu za javnost MC Brežice.