Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice

MC Oton uspešno na razpisu

Piše: R.K.

Čas objave:
19.05.2022 07:51

Zavod Novo mesto, MC Oton uspešno kandidiral na Javnem pozivu za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2022 in 2023 pri Uradu Republike Slovenije za mladino, letos pa v Novem mestu gostimo mednarodno mladinsko izmenjavo programa Erasmus + MVA.

Mladinski center Oton se je februarja letos prijavil na Javni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2022 in 2023. Maja je bil objavljen sklep o izboru izvajalcev, kjer so uspešno pridobili sredstva za izvajanje mladinskega programa za naslednji dve leti. Mladinski center Oton se je na poziv prijavil prvič in bil že uspešen, na kar so v kolektivu izjemno ponosni. S tem so si poleg sredstev MONM zagotovili dodatno financiranje in lahko dvigujejo kvaliteto mladinskega dela v Novem mestu.

Prav tako so se februarja prijavili na prvi prijavni rok programa Erasmus + MVA, ključni ukrep 1 – mednarodne mladinske izmenjave in bili prav tako uspešni. Skupaj s finskim mladinskim centrom Piispala pa v začetku meseca avgusta v Novem mestu organizirajo izmenjavo z naslovom Healthy body, Healthy mind. Namen izmenjave je, da skozi alternativne načine gibanja skrbimo za duševno zdravje. Delavnice bodo osnovane na športnih aktivnostih, skupaj z delavnicami, preko katerih bodo mladi bolje razumeli sebe in svoja čustva. Mladi bodo tako poizkusili aktivnosti kot so golf, plezanje, veslanje, joga, dihalne vaje, pustolovski park, … Zjutraj bodo imeli mehko prebujanje, nato fizične aktivnosti, v popoldanskih urah pa bodo udeleženci oblikovali dogodek, ki bo namenjen splošni javnosti ter bo izveden zadnji dan izmenjave.

Izmenjava bo trajala sedem dni in je namenjena mladim med 13. in 17. letom. Skupno bo na izmenjavi 24 udeležencev, deset mladih iz finske, desetmladih iz Slovenije ter po dve mladinski vodji iz vsake države. Iskali in našli bodo povezave med zdravim telesom, zdravo hrano, zdravim umom, vse to skozi zabavo in različne aktivnosti. Stroški potovanja, nastanitve, programa in hrane bodo pokriti iz strani gostujoče organizacija in financirane iz programa Erasmus + MVA.