Königs Wusterhausen Svet24.si

Panični oče zaradi covidnega potrdila sredi ...

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

Ivan Simič Necenzurirano

Kako nas je Ivan Simič napadal v parlamentu ...

mass, gležnarji Njena.si

Navdušili vas bodo ti topli in lepi čevlji!

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Novice Ljubljana

Evropski denar za kolesarsko povezavo Krško - Kostanjevica na Krki

Piše: STA

Čas objave:
18.08.2021 13:28

V okviru dogovora za razvoj regij so do avgusta izdali še osem novih odločitev o podpori za operacije gradnje regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Skupaj je tako do sedaj potrjenih 49 operacij. Skupna dolžina vzpostavljenih kolesarskih povezav bo preko 355 kilometrov.

Kot so ob osmih novih odločitvah o podpori v sporočilu za javnost zapisali na infrastrukturnem ministrstvu, skupna vrednost investicij znaša 30,29 milijona evrov in bodo v višini 15,03 milijonov evrov sofinancirane s sredstvi evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podpore bodo deležne kolesarske povezave Škofja Loka-Virmaše, Borovnica-Breg, Vuzenice z Muto, Krško-Kostanjevica na Krki, regijska kolesarska povezava na Krasu - Projekt Geomob, regionalna kolesarska povezava v občini Domžale, kolesarska steza Zagorje-Orehovica ter državno kolesarsko omrežje Goriške razvojne regije - ureditev državne kolesarske povezave na območju občine Bovec.Skupaj je do sedaj potrjenih 49 operacij od 71 vlog, ki jih je ministrstvo za infrastrukturo prejelo do roka, ki se je iztekel konec letošnjega januarja. Skupna dolžina vzpostavljenih kolesarskih povezav bo preko 355 kilometrov, od tega bo novogradenj preko 183 kilometrov.

Za kolesarsko povezavo Krško-Kostanjevica na Krki bosta občini Krško in Kostanjevica na Krki za skupni projekt prejeli 4,4 milijona evrov od celotne vrednosti projekta, ki znaša 6,7 milijona evrov. Projekt nove kolesarske povezave v dolžini 19,5 kilometra bo obsegal izgradnjo 9,7 kilometra ločenih enostranskih dvosmernih kolesarskih stez z vso potrebno opremo in ureditvami, ureditev 2,4 kilometra kolesarskih povezav na obstoječih voziščih (talne označbe), ureditev 5,5 kilometra kolesarskih pasov na vozišču, ureditev 1,4 kilometra kolesarskih poti in 0,5 kilometra večnamenskih poti, ki bodo namenjen tudi kolesarjem.
Začetek del bo predvidoma že letos in se bodo zaključila predvidoma 15. 4. 2023 ter bodo potekala po posameznih zaključenih odsekih. Od skupne vrednosti 6,7 milijona evrov upravičeni stroški znašajo 4,7 milijona evrov, od tega bosta občini v letih 2021 do 2023 skupno prejeli 4,4 milijona evrov, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj nekaj več kot 3,5 milijona evrov, iz državnega proračuna pa nekaj manj kot 890.000 evrov.