dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Aarau Svet24.si

Pokojna učiteljica mestu zapustila bogato ...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

Gisele Bündchen, tom brady Ekipa24.si

Po Bradyjevi upokojitvi čakali odziv nekdanje ...

Annie Wersching Odkrito.si

Poslovila se je

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

Novice Dolenjska

Med skoraj 1.000 ustvarjalci dobro zastopana tudi Dolenjska

Piše: Center Janeza Levca Ljubljana, M.C.

Čas objave:
08.06.2020 10:25

14. Mednarodni inkluzivni festival Igraj se z mano, ki spodbuja socialno interakcijo, se je začel konec maja, zaključil pa se je v nedeljo, 7. junija.

V številnih oblikah je prvič potekal na spletu, v programu je bilo mogoče sodelovati in ga spremljati v živo. Poleg številnih znanih imen, so program sooblikovali tudi sodelujoči iz VDC Novo mesto, OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče, Vrtca Čebelica Šentjernej (enota Živ žav), Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca, LokalPatriot – Mladinski klub DNŠ.

Festivalski program, ki je potekal pod pokroviteljstvom varuha človekovih pravic, se je letos preselil na spletni oder in postal doslej edini inkluzivni virtualni festival pri nas. Svoje ključne značilnosti tako širi tudi v virtualni prostor, spodbuja socialno vključevanje oz. inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi in osebami s posebnimi potrebami ter t. i. večinsko populacijo vseh generacij. Kot je povedal dr. Matej Rovšek, ravnatelj Centra Janeza Levca Ljubljana, ostaja festival zvest svojim načelom sodelovanja, solidarnosti, spoštovanja, sprejemanja in skrbi za drugega.

Tudi letošnji program je temeljil na aktivnem sodelovanju udeležencev, s širokim naborom sodobnih platform in aplikacij pa je omogočal enostaven vstop v virtualni svet (Facebook, Zoom, Instagram, Tik Tok).

Festival je bil med tednom razdeljen na tri vsebinske sklope: jutranji napovednik v živo (LIVE Facebook), nato ogled plesnih in pevskih nastopov na Youtubu in Facebooku, nato pa so vsak dan sledile raznolike interaktivne delavnice (FB live), v katerih so gledalci sodelovali v živo (preko aplikacije Zoom). Pozno popoldne se je prav tako v živo (FB live) predvajal interaktivni nastop čarovnice Bobi, dan pa so zaključili z branjem pravljic v živo (FB live).

Učencem blizu 100 šol, zavodov, društev in drugih organizacij iz vse Slovenije, ki so se odzvali povabilu k sodelovanju v programu, so se v sklopu pripovedovalskih večerov pridružili tudi Ana Maria Mitić, Boštjan Gorenc Pižama, Desa Muck, Tomaž Lapajne Dekleva, Gaja Kos, s svojimi posnetim nastopom pa tudi Zlatko, Alenka Godec, Gojmir Lešnjak Gojc, Lea Cok in Branimir Rosić. Med vikendom so udeleženci med drugim tudi telovadili v živo, se pogovarjali o zdravju in pripravljali zdrave prigrizke.

Festival Igraj se z mano 2020 sta podprla institucija Varuha človekovih pravic in varuh Peter Svetina, ki je bil njegov častni pokrovitelj.