robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

Nadiya Bychkova Njena.si

Zapeljiva Nadiya Bychkova res spet samska?

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Novice Ivančna Gorica

Kolesarska pot med Stično in Muljavo

Piše: Občina Ivančna Gorica

Čas objave:
30.11.2021 06:00

Občina Ivančna Gorica zaključuje s projektom izgradnje kolesarske povezave med Stično in Muljavo v dolžini slabih deset kilometrov. Polovico kolesarske povezave je urejene po novo zgrajenih kolesarskih površinah, druga polovica pa poteka po obstoječih javnih poteh.

Gradnja kolesarskih poti se je začela na območju šolskega centra v Ivančni Gorici, kjer se je z drugim projektom in sočasno gradnjo uredilo tudi varnejše in razširjeno avtobusno postajališče in obračališče. Ob postajališču pa so za varnost učencev in dijakov postavljene nadstrešnice za prijetnejše čakanje na šolske prevoze.

Iz Vzgojno izobraževalnega centra je sledila izgradnja kolesarske povezave proti Samostanu Stična in Jurčičevi domačiji na Muljavi. Slednja trasa, predvsem skozi center Ivančne Gorice in železniško progo, poteka po obstoječih lokalnih in regionalnih cestah. Od krožišča naprej poteka ločena kolesarska pot do Mleščevega. Skozi Mleščevo proti Malim Črnelem in Velikim Črnelem pa poteka kolesarska pot po obstoječi lokalni cesti. Pred križiščem z regionalno cesto se kolesarska pot loči in gre kot ločena kolesarska povezava proti Muljavi. Pred Muljavo se kolesarska pot vključi na cesto Muljava – Oslica, ki nato kolesarja z ustreznimi talnimi označbami pripelje do Jurčičeve domačije na Muljavi.


Občina Ivančna Gorica je s projektom 1. faze izgradnje kolesarskih povezav med Stično in Muljavo prispevala k izboljšanju trajnostne mobilnosti pa tudi k izboljšanju prometne varnosti kolesarjev v prometu.

Druga faza pa bo povezala Ivančno Gorico s Šentvidom pri Stični in Višnjo Goro. Ta faza je še v fazi projektiranja in bo zgrajena v naslednjih letih. Po besedah župana Dušana Strnada je gradnja kolesarskih povezav izjemno zahteven projekt, saj poleg zagotovitve sredstev v proračunu, največji zalogaj predstavlja pridobitev zemljišč, ki so potrebna za gradnjo.

Cilj izgradnje kolesarskih poti je tudi povezati naravne in kulturne znamenitosti vseh delov občine s krajem Ivančna Gorica.