Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

Gordana Grandošek Whiddon Njena.si

Vražja dama spregovorila o izgubi otroka

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Novice

Med vikendom v Semiču pestro

Piše: R.K.

Čas objave:
18.10.2021 09:58

Na Štrekljevcu je minulo soboto potekala otvoritev vseh investicij leta 2020 in 2021 na tem območju.

Županja Polona Kambič je tako otvorila preplaščene ceste v vasi Štrekljevec, nova igrala pri podružnični šoli, asfaltirano cesto na Goliš in obnovljeni makadamski poti Štrekljevec – Omota in Štrekljevec – Kal.

V letu 2020 je bilo v vasi Štrekljevec preplaščenih kar 1.470 metrov cestišč, urejeni dve ponikalnici in mulde na mestih, kjer je bilo to potrebno. Vrednost celotne investicije je znašala 122.316 evrov, dela pa je izvedlo podjetje CGP d.d.


V letošnjem letu je bila asfaltirana cesta v vasi Goliš v dolžini 310 metrov. Vrednost del je znašala 24.426 evrov, dela pa je izvedlo podjetje KOP Brežice d.d.

Kar tri projekti na območju Štrekljevca pa so bili realizirani iz participativnega proračuna letošnjega leta. Zamenjana so bila otroška igrala pri podružnični šoli na Štrekljevcu v vrednosti 9.874 evrov. Urejena je bila rekreacijska pot Štrekljevec – Omota v dolžini 865 m in skupni vrednosti 12.106 evrov. Prav tako je bila urejena oz. nasuta pot od Štrekljevca do Kala v dolžini 335 metrov in skupni vrednosti 5.985 evrov. Dela je izvedlo podjetje KOP Brežice d.d.

Vrednost vseh pridobitev na Štrekljevcu, ki jih je županja Polona Kambič skupaj z občani predala namenu, znaša 174.707 evrov.