robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

Nadiya Bychkova Njena.si

Zapeljiva Nadiya Bychkova res spet samska?

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Novice Kočevje/Podčetrtek

Med zlate turistične destinacije tudi Kočevsko

Piše: STA

Čas objave:
28.06.2020 08:32

Seznam slovenskih turističnih destinacij, ki se ponašajo z zlatim znakom Slovenia Green, se daljša. V okviru postopka vnovične presoje je namreč svoj lesk krepko zloščilo Kočevsko, ki se je od bronaste povzpelo do zlate destinacije, so te dni sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

STO med zlatimi destinacijami na svoji spletni strani navaja še Ljubljano, Podčetrtek, Bled, Rogaško Slatino, Komen, Miren Kras, Kamnik, Laško, Belo krajino, Brda, Kranjsko Goro, Novo Gorico, Dolino Soče ter Radovljico.

Podčetrtek je sicer v nedavni vnovični presoji svoj zlati znak ubranil, Blagajeva dežela pa se je od bronastega znaka povzpela do srebrnega.

Destinacijo Kočevsko sestavljajo občine Kočevje, Kostel in Osilnica, ki pod blagovno znamko Skrivnostni gozd Slovenije ustvarjajo aktivna in zelena doživetja v naravi in gozdu. S tem soustvarjajo turizem, ki je odgovoren do okolja in družbe, so pojasnili na STO.

Destinacija Podčetrtek, ki jo sestavljajo občine Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, je nosilka zlatega znaka že več let, z obnovitvijo pa je prejela potrditev, da sodi med tiste, ki so vzor in gonilo razvoja do okolja in družbe odgovornega turizma.

Blagajeva dežela iz občine Dobrova-Polhov Gradec pa je v času od zadnje presoje dosegla velik napredek zlasti na področju upravljanja. Z novo strategijo turizma je pridobila dokument, ki jo usmerja tako na področju razvoja kot promocije.

Destinacije v Zeleni shemi slovenskega turizma morajo ponovno presojo opraviti tri leta po prvi pridobitvi znaka.

Ob zelenih destinacijah shema Slovenia Green vključuje tudi zelene ponudnike namestitev, parke, turistične agencije, atrakcije in plaže. STO jo ob tem nenehno širi, med drugim naj bi se za znak Slovenia Green kmalu potegovale tudi restavracije.