jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic dallas Ekipa24.si

Tega si ne zasluži! Bizaren konec tekme za ...

meghan 2 profi Odkrito.si

Zakaj želi Harry narediti to?!

nemcija Ekipa24.si

Novi bojkot Nemcev v Katarju! Poglejte, kaj so ...

Novice Črnomelj

Medgeneracijski vrt v Črnomlju

Piše: R.K.

Čas objave:
23.07.2019 10:22

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Mladinski center BIT in Knjižnica Črnomelj so bili s prijavo projekta Medgeneracijski vrt uspešni na javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Dolenjska in Bela krajina v letu 2016.

Z njihovo operacijo si želijo doseči pozitiven učinek za vse prebivalce belokranjskih občin, še posebej za ranljive skupine otrok, mladih, žensk, starejših in oseb s posebnimi potrebami. Z ureditvijo vrta in dogodki ter delavnicami bodo ustvarili pogoje, ki bodo spodbujali socialno vključenost in sobivanje v naravi za skupine z manj priložnostmi, spodbujali med mladimi izkustveno učenje v naravi, omogočili prenos znanja ter medgeneracijsko sodelovanje za aktivno staranje starejšega prebivalstva, spodbujali bodo tudi ekološko ozaveščenost in sobivanje z naravo.

S preureditvijo javne površine v medgeneracijski vrt, bodo povečali število urejenih površin in tako tudi dvignili kakovost življenja tamkajšnjim prebivalcem. Menijo tudi, da bodo tako prispevali k dolgoročni koristi in kvaliteti prebivanja v občini. Tako bo druženje bolj zabavno in tudi hkrati učinkovito.