kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice Črnomelj

AVDIO: Mednarodna izmenjava Romov v Črnomlju

Piše: STA

Čas objave:
30.04.2019 06:14

V Črnomlju se v teh dneh približno 30 mladih Romov iz Slovenije in Češke druži na mednarodni izmenjavi za povezovanje Romov. Vse do nedelje se bodo seznanjali denimo z možnostmi, ki jih imajo Romi v EU, so za STA povedali v romskem društvu Romano veseli, ki projekt organizira v partnerstvu z organizacijo RomPraha iz Češke.

Na delavnicah o Evropi in Romih na izmenjavi, ki se je začela v četrtek, med drugim govorijo o bližajočih se volitvah v Evropski parlament in o tem, kakšne možnosti imajo Romi v okviru EU, je povedal sodelavec omenjenega društva Niko Okorn.

Potekajo tudi gledališke improvizacijske delavnice, v okviru filmske delavnice pa pripravljajo kratek film z interpretacijo pesmi Kdo je kriv oz. v romščini Kon hilo krivo pesnice in pisateljice Mikice Gligič, ki že 25 let živi v romskem naselju, a ni Romkinja.

Gledališke delavnice vodi akademska igralka Vesna Anđelković, video produkcijo pa prostovoljke krškega društva Luksuz produkcija in gostujoči češki fotograf Tomas Bazika. Zeliščarstvo in življenje z gozdom na delavnicah prestavlja Zlatko - Zakladko Zajc.

Društvo Romano veseli si po Okornovih besedah prizadeva za povezovanje Romov, ki so imeli v preteklosti nomadski način življenja, v sodobnosti pa vse bolj živijo brez selitev.

Mladinsko izmenjavo financira Movit - Mladi v akciji.

Niko Okorn o mednarodni izmenjavi