Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

jose vasquez Svet24.si

Serija dobitkov se je zaključila z jackpotom

pošta, carlow Svet24.si

Z mrtvecem pod roko zakorakala na pošto in ...

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

DSC03567 Njena.si

BAR: Po Janu prostovoljno domov še Lara

lampic Ekipa24.si

Poleti gola, zdaj pa v takšni OPRAVI!!! Vroča ...

Novice Sveta nedelja

FOTO: Mednarodni karate turnir polnega kontakta

Piše: Jurij Orač

Čas objave:
15.03.2018 11:54

V soboto se je v Sveti Nedelji odvijal največji kyokushinkai karate turnir v Evropi pod okriljem IKO Kyokushinkai kan Matsuhime Hrvatska.

Na tem prestižnem tekmovanju je nastopilo več kot 300 nastopajočih iz 14 držav Avstrije, BiH, Estonije, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske, ZDA, Slovaške, Češke, Slovenije, Srbije, Španije, Ukrajine in Hrvaške. Sevniški klub je imel štiri tekmovalce, ki so se najprej pomerili v disciplini kata, vendar se niso uspeli uvrstiti v nadaljnje izločilne boje za medalje. V popoldanskem delu pa so nastopili še tekmovalci v borbah, disciplina Kumite polnega kontakta. V kategoriji dečkov – 45 kg je Tilen CVELBAR na svojem »pohodu« do odličja premagal vse tri svoje nasprotnike, v polfinalu pa žal izgubil z minimalno razliko. Ponovno se je podal v boj za bronasto medaljo, kjer pa je v repasažni borbi svojega nasprotnika gladko premagal in prvič v zgodovini sevniškega karateja osvojil zasluženo bronasto medaljo v karateju polnega kontakta – kyokushin (full contact karate).

Veselje v sevniškem taboru je bilo nepopisno, zmage pa so se poleg Tilna veselili tudi preostali dobri tekmovalci Nejc Janežič, Nejc Zabasu in Tadej Božič, ki so ga ves čas nastopov bučno spodbujali.


Iskrene čestitke vsem nastopajočim za izjemno prikazane nastope in še posebej za osvojeno prvo medaljo v Kyokushinkai karateju. OSU!