navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

bičanje, aceh Svet24.si

Ko za bič poprimejo ženske

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

oprah winfrey Dobra karma

Oprah končno razkrila, zakaj se ni nikoli ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Novice Novo mesto

Mednarodni projekt Srednje zdravstvene in kemijske šole

Piše: rk

Čas objave:
09.03.2019 20:30

Srednja zdravstvena in kemijska šola s ŠC NM se je lani vključila v dvoletni mednarodni projekt Erasmus +: Agriculture 2.0

Njegov namen je proučevanje kmetijstva in ugotoviti, kakšen vpliv ter posledice imajo pesticidi in gensko spremenjeni organizmi na zdravje človeka. V projektu sodelujejo tudi Srednja škola Antun Matijašević Karamaneo Vis (Hrvaška), Ventspils Valsts 1. Ģimnāzija (Latvija) in Liceo Scientifico e Linguistico Bonaventura Rescigno (Italija), ki je nosilka projekta. Koordinatorica Šolskega centra Novo mesto pa je dr. Lorena Mihelač.

Konec aprila 2018 smo gostili učitelje in dijake iz Latvije, v začetku septembra 2019 pa je 20 dijakov naše šole, ki sodelujejo v projektu, v spremstvu učiteljev odpotovalo na izmenjavo na hrvaški otok Vis. V mesecu novembru in decembru smo nadaljevali z delom na projektu, in sicer smo izvedli poskus gojenja semen, ki smo jih prejeli od Latvijcev in Hrvatov. V torek, 12. 3., nas čaka naslednje srečanje, in sicer prihajajo na našo šolo koordinatorji s partnerskih šol. Predstavili bomo naše dosedanje delo ter se dogovorili o nadaljnjih aktivnostih. Zaključno srečanje bo v oktobru 2019 na otoku Visu.

Maša Zajc