Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Mednarodni teden na Univerzi Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2023 10:55

V tem tednu na Univerzi v Novem mestu poteka Mednarodni teden (»International Staff Week«), na katerem gostijo več kot 25 kolegov iz Poljske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Turčije.

Sabina Krsnik, vodja mednarodne pisarne, je povedala, da »so gostje strokovnjaki iz različnih področij, tako zdravstvene nege, fizioterapije in športa kot tudi ekonomije, informacijske tehnologije in ostalih poslovnih in družbenih ved. Raznolikost strokovnih znanj in področij dolgoročno izboljšuje sodelovanje med institucijami za izmenjavo najboljših praks ter interdisciplinaren pristop v skupnem raziskovalnem delu.«

Poleg številnih individualnih predavanj so gosti zaposlenim in študentom včeraj predstavili svojo kulturo, visokošolsko institucijo in svoje delo v predstavitvi imenovani GoAbroad Journal. Pred in po predstavitvi pa je potekala predstavitev tipičnih izdelkov in slaščic, imenovana GoAbroad Fair, kjer so lahko študenti in zaposleni preizkusili dobrote iz tujine, si ogledali brošure ter izkoristili priložnost za pogovor z gosti, kar jim je omogočilo pridobitev neposrednih informacij za izmenjavo v okviru Erasmus+. Tako je Lidija Getto, vodja mednarodne pisarne na Univerzi Josipa Juraja Strossmayerja v Osijeku (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku) dejala, »da je Mednarodni teden odličen primer uspešnega spoznavanja drugih univerz in njihovih dobrih praks, pa tudi značilnosti Novega mesta, Dolenjske in Slovenije, kar so nam omogočili odlični gostitelji Univerze v Novem mestu.« Mednarodni teden je pomemben »predvsem za študente, ki ne morejo v tujino, da dobijo mednarodno izkušnjo, ki je drugače ne bi,« je poudarila prof. dr. Karmen Erjavec, prorektorica za raziskovanje in mednarodno sodelovanje.