zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Ribnica

Medobčinski inšpektorat in redarstvo odgovarja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.08.2015 12:18

Po objavi naše novice z naslovom "Medobčinski radar polni lokalne proračune" minulo sredo, so z ribniškega Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Dobrepolje, Loško Potok, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče poslali odgovor na navedbe.

V odgovoru na članek Medobčinski radar polni lokalne proračune Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Dobrepolje, Loško Potok, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče (v nadaljevanju: MIR) trdi, da je članek bolj kot ne odraz enostranskega mnenja avtorja članka in ni sestavljen v skladu s standardi objektivnega in nepristranskega poročanja v sredstvih javnega obveščanja, saj avtor navedb v članku pred objavo ni preveril pri MIR niti pri občinah ustanoviteljicah.
"Avtor članka med drugim navaja, da MIR po novem od aprila enkrat mesečno s komaj vidnim najetim radarjem opravlja merjenje hitrosti prometa. Pojasnjujemo, da je merilnik hitrosti na posameznih lokacijah postavljen skladno s predpisi, ki zelo jasno določajo, kako mora biti merilnik hitrosti postavljen, saj vsaka drugačna postavitev pomeni neveljavnost opravljenih meritev. Prav tako je MIR v obliki sporočila za javnost o pričetku izvajanja aktivnosti medobčinskega redarstva v zvezi z meritvami najvišje dovoljene hitrosti posameznih vrst vozil, obvestil javnost. A žal nekaterih objestnih voznikov tudi takšna obvestila v javnosti ne odvrnejo od prehitre vožnje.
Pogostost opravljanja meritev hitrosti je predvidena z letnim programom dela MIR in se izvaja enkrat do največ dvakrat na mesec. Lokacije postavitev merilnika hitrosti se določajo na podlagi pobud in predlogov s strani občanov in policije ter predvsem z namenom spodbuditi voznike k upoštevanju omejitve hitrosti in prilagoditvi hitrosti razmeram na cesti ter da so znotraj naselja še posebej pozorni na ranljivejše udeležence ter da zmanjšajo hitrost pred prehodi za pešce in v bližini šol in vrtcev. Navedeno samo po sebi dovolj zgovorno govori o tem, da občine ustanoviteljice z radarskimi meritvami hitrosti nimajo prav nikakršnega namena polniti občinske proračune, temveč je dejanski namen meritev hitrosti z radarskim merilnikom predvsem zagotavljanje večje prometne varnosti,"
so še zapisali v MIR.