mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Medobčinsko redarstvo bo v septembru na šolskih poteh izvajalo nadzor hitrosti

Piše: R.K.

Čas objave:
31.08.2022 08:28

D bi bila pot otrok v šolo čim bolj varna bo do 9. septembra potekala nacionalna preventivna akcija »Začetek šolskega leta«.

Tudi medobčinsko redarstvo in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto bosta s svojimi aktivnostmi sodelovala v tej skupni akciji. Tako bodo bili redarji v prvih šolskih dneh prisotni v okolici šol in vrtcev ter opozarjali voznike na morebitne nepravilnosti v zvezi s prevozi otrok, uporabo varnostnega pasu in naprav za telefoniranje. Ob tej priložnosti, ko je v ospredju varnost otrok v prometu, smo se pogovarjali z vodjo Službe za medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin Dolenjske in predsednico Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto Katarino Grmovšek.

Kaj je Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu in kaj so njegove naloge v naši občini?

"Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) ocenjuje stanje varnosti v cestnem prometu na lokalni ravni, predlaga organom lokalne skupnosti programe za varnost cestnega prometa in ustrezne ukrepe za njihovo izvajanje, koordinira izvajanje nalog na podlagi programov za varnost cestnega prometa na lokalni ravni, predvsem pa sodeluje pri izvajanju prometne vzgoje, dodatnem izobraževanju in obveščanju udeležencev cestnega prometa o ukrepih za doseganje prometne varnosti, koordinira izdajanje in razširjanje prometno vzgojnih publikacij in drugih gradiv, pomembnih za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na lokalni ravni."

Kakšne aktivnosti za varnost v prometu pripravljate v letošnjem letu? Na kakšen način boste nagovorili mlade?

"V okviru SPVCP smo organizirali tudi predavanje za obnovitev znanja voznikov starejše populacije ter sofinancirali vožnje z inštruktorji varne vožnje, organizirali smo občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«, skupaj z medobčinskim redarstvom bomo v začetku šolskega leta izvedli akcijo »Hvala, ker voziš zmerno«, skupaj v sodelovanju s policijo, medobčinskim redarstvom in ZŠAM bomo prvi šolski dan varovali otroke v okolici šol. Do konca leta 2022 imamo planiranih tudi več akcij v sodelovanju z AVP, Policijo ter medobčinskim redarstvom. Izvedli smo razpis za sofinanciranje vzgojnih vsebin iz področja prometne varnosti za dijake 4. letnikov.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2022 je v pripravi tudi likovni natečaj za predšolske otroke na temo prometne varnosti ter natečaj za dijake in študente na temo prometne varnosti, pripravili pa bomo tudi predavanje za starše 2. in 3. triade osnovnih šol s strani Policije in medobčinskega redarstva."