Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

Primož Roglič Ekipa24.si

Primož Roglič razkril odlične novice, hkrati pa...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

doncic smith dallas Ekipa24.si

Glejte, kaj mu je naredil Dončić: Finney-Smith o...

Novice

Mesta bodo kmalu zasvetila

Piše: R.K./STA

Čas objave:
24.11.2022 09:24

S prvo adventno nedeljo, ki bo ta teden, se začenja čarobni adventni čas. Številna mesta v naših krajih bodo v teh dneh zažarela v praznični razsvetljavi.

Prvi na Dolenjskem bodo lučke prižgali v Ribnici, in sicer to soboto 26. novembra ob 17. uri. 

V Novem mestu bodo praznično osvetlitev prižgali 5. decembra, ko bo Glavni trg po dolgem času ponovno obiskal Miklavž. Z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem bosta pozdravila meščane, prižgala praznične luči in razsvetlila mesto. Za čaroben prižig lučk bodo poskrbele še novomeške mažoretke in Čarodej Toni. Decembrsko vzdušje bodo obogatile številne prireditve za vse okuse, od praznično obarvanih dogodkov za celo družino do nepozabnih koncertov.

Ta vikend bo v Novem mestu zaživelo mestno drsališče. V prejšnjih letih so na Zavodu Novo mesto opazili, da je vsakodnevno drsanje meščanom že pravi ritual, saj komaj čakajo, da pridejo iz šole ali službe in da se po napornem delavniku in učenju malo razvedrijo ter pokramljajo z prijatelji. Drsališče bo osvetljeno z LED lučmi v ledeni ploskvi na površini 300 kvadratnih metrov.

V Krškem bodo praznične lučke prižgali v petek, ko se začne praznični december in z njim pestro dogajanje v mestu. Praznična okrasitev privabi številne obiskovalce, ki ta dan uživajo v pestrem programu, ki mu sledi še večerni koncert.

V soboto, 3. decembra sledil prižig lučk v Črnomlju ob 18. uri, v ponedeljek 5. decembra pa bodo slavnostno prižgali lučke tudi v Kočevju in Novem mestu.