pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Metlika

Metliški svetniki tudi o begunski problematiki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.09.2015 14:36

Metliški občinski svetniki so na včerajšnji 7. redni seji včeraj obravnavali 15 točk dnevnega reda. Člani občinskega sveta so se seznanili s trenutno situacijo glede begunske problematike, ki sta ju predstavila Anton Štubljar s Policijske uprave Novo mesto in Vesna Žist, ki je predstavila aktivnosti, pri katerih sodeluje metliška Območna organizacija Rdečega križa.

Predstavljeni so bili idejni predlogi, ki jih je metliška občina pripravila za vključitev v Lokalno razvojno strategijo Lokalne akcijske skupine Dolenjske in Bele krajine za obdobje 2014 – 2020. Člani občinskega sveta so se seznanili s potekom projekta Belokranjski vodovod II. faza. Predstavljena je bila dosedanja realizacija projekta in načrtovane investicije do konca leta.

Kar nekaj razprave je bilo pri točki v zvezi s projektom knjižnice. Poleg predloga za ureditev knjižnice v stavbi na Pungartu, so bili podani tudi predlogi za ureditev prostorov knjižnice v Konzumu. Podan je bil tudi predlog za novogradnjo, vendar je prevladalo mnenje, da je trenutno ta možnost najmanj verjetna. Sprejet je bil sklep, da se z energetsko sanacijo stavbe na Pungartu začnejo tudi obnovitvena dela prostorov za potrebe delovanja zavoda Ljudska knjižnica Metlika.

Sprejeto je bilo poročilo o izvajanju proračuna občine za prvo polletje leta 2015 ter predlagan predlog rebalansa proračuna za leto 2015.


Sprejet je bil sklep o brezplačni uporabi športnih dvoran, ki so v lasti občine Metlika, in sicer izvajalcem letnega programa športa, ki delujejo v javnem interesu in izvajajo vsebine interesne športne vzgoje predšolskih in šoloobveznih otrok, športno vzgojo otrok, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport ter športno vzgojo mladine, usmerjene v kakovostni in vrhunski šport.

V drugi obravnavi je bil sprejet Odlok o rabi javnih površin in občinskih taksah za rabo teh površin. V sklopu premoženjsko pravnih zadev je bilo obravanavnih šest zadev, ki so bile tudi sprejete.