pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Brežice

Migam z@ računalnikom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2013 16:29

Občina Brežice bo s sofinanciranjem programa javnih del omogočila izvedbo začetnega računalniškega tečaja za starejše občane in tako pripomogla k zvišanju računalniške pismenosti občanov, ki bodo opremljeni s praktičnim znanjem lahko uporabljali računalnik tudi za elektronske stike med člani društev, sorodniki in prijatelji.

Občina Brežice je v letošnjem letu preko programa javnih del omogočila že 40 zaposlitev. Projekt »Migam z@ računalnikom« pod okriljem Občine Brežice temelji na spodbujanju vseživljenjskega učenja, ki postaja v sodobni družbi vedno pomembnejše, saj povečuje kakovost življenja. Namen izobraževanja je starejšim omogočiti pozitivno izkušnjo z računalnikom, okrepiti njihovo samozavest ter jih motivirati za nadaljnje učenje in uporabo računalnika oziroma interneta. Prijetno druženje in nabiranje znanja v skupini bo pripomoglo k zastavljenemu cilju - doseči večjo vključenost starejših v svet in zvišati raven njihove računalniške pismenosti.


V občini Brežice bo letos izvedenih več začetnih računalniških tečajev, ki bodo potekali v Knjižnici Brežice in na drugih izbranih lokacijah. Vsak tečaj bo trajal 48 ur in zajema osnove računalnika, Windows, Word, internet in elektronsko pošto.