mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Mihalinčeva odpovedala nastop v Novem mestu

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2020 13:29

Sprinterka Maja Mihalinec, ki je bila izbrana za najboljšo slovensko atletinjo lanskega leta, je zaradi lažje poškodbe odpovedala nastop na sredinem troboju Slovencev, Srbov in Hrvatov v Olimpijskem vadbenem centru Novo mesto. Tina Šutej v skoku s palico bo tako prvo ime gostiteljice novega tekmovanja z 11 posamičnimi disciplinami.

"Nastope v zimski sezoni sem že pred časom načrtovala za konec januarja ali v začetku februarja. Potem, ko je ta troboj dokaj nenadoma prišel na urnik tekmovanj, sem se sprva odločila, da bom nastopila na njem, četudi iz polnega treninga. A me je prejšnji teden zategnilo v mečni mišici desne noge. Ker še vedno čutim bolečine, sem nastop odpovedala," je po treningu povedala Mihalinčeva, dvanajsta v teku na 200 metrov na lanskem svetovnem prvenstvu v Dohi.

Kot je pojasnila, zdravje postavlja na prvo mesto, zato ne bo tvegala dodatnega poslabšanja poškodbe. Upa, da bo lahko povsem nared za prvi nastop v zimi, ki ga načrtuje v nemškem Bochumu 31. januarja.

"Sicer pa zame letošnja dvoranska sezona ni najpomembnejša v olimpijskem letu, ko je na programu na prostem tudi evropsko prvenstvo. Na svetovnem dvoranskem prvenstvu marca na Kitajskem bom nastopila glede na počutje in dosežke na tekmah v naslednjem obdobju," je dodala 30-letna Mozirjanka.

Na sredinem troboju, tekmovanje se bo začelo ob 16. uri, bo poleg Zale Istenič namesto Mihalinčeve za Slovenijo na 60 m nastopila Vika Rutar.