državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Novo mesto

Mineva 13 let od kar Nejca Erazma ni več med nami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.09.2015 13:30

Danes mineva 13. let od motoristčne nesreče člana glasbene skupine Bepop- Nejca Erazma z Mirne, ki je v tej nesreči umrl, s čimer je bila prekinjena njegova uspešna glasbena pot v skupini Bepop.

Bepop je prva slovenska skupina, ki je bila izbrana v licenčnem resničnostnem šovu Popstars (Kanal A, januar - junij 2002).

Ime skupine so člani izbrali na podlagi nagradne igre, kjer so oboževalci pisali predloge za ime. Izbranih je bilo 5 članov: 22-letna Tinkara Zorec iz Celja, 19-letna Alenka Husič iz Ormoža, 23-letni Simon Meglič iz Tržiča, 20-letna Ana Praznik iz Zagorja ob Savi in 17-letni Nejc Erazem iz Mirne na Dolenjskem.

Njihova prva pesem je bila Moje sonce. Izšla je v drugi polovici junija 2002 in nemudoma postala hit, ki se je celo poletje vrtel po vseh radijskih postajah. Videospot zanjo so posneli na hrvaškem Krku. Svoj drugi singel Odpelji me so predstavili 15. septembra 2002 na izboru za Miss Slovenije, videospot za to pesem pa so posneli na Krasu.

Album je izšel 16. septembra 2002. Štiri dni kasneje, 20. septembra 2002, se je smrtno ponesrečil najmlajši član skupine, Nejc Erazem.

Kot motorist je bil udeležen v prometni nesreči in kljub temu, da sam ni storil nobenega prekrška, je štiri ure po nesreči v novomeški bolnišnici umrl.

Na pogreb je prišlo veliko število ljudi, večina izmed njih so bili goreči oboževalci skupine in predvsem mladega pevca, ki se na šov zaradi svoje mladoletnosti sploh ne bi smel prijaviti, a so zanj naredili izjemo, saj so v njem prepoznali potencial.

Skupini Bepop je založba Menart po tragediji ponudila tri možnosti. Lahko bi končali svojo pot, lahko bi nadaljevali z enim izmed izpadlim članom iz šova Popstars ali pa bi ostali le štirje.

Člani so se soglasno odločili za slednjo možnost. Nejčeve dele v pesmi so si razdelili, le Nejčev solo v njihovi največji uspešnici Moje sonce so vedno prepustili oboževalcem.