Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Mini olimpijada v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
07.09.2022 08:11

Športna zveza Novo mesto je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije včeraj na stadionu Portoval pripravila Mini olimpijado.

257 otrok iz otroških vrtcev in osnovnih šol iz Novega mesta ter Vavte vasi je najprej opravilo olimpijski protokol s himno, zastavo in olimpijsko baklo. Prebrali so tudi svečano olimpijsko zaobljubo. V nadaljevanju pa so se udejstvovali v različnih športnih disciplinah. Učili so se prvin juda, igrali golf, vihteli teniške loparje, igrali odbojko in nogomet, tekli, in opravljali različne poligone.

Ob koncu prireditve so udeleženci ugotovili, da so zmagovalci vsi. Prejeli so zaslužena priznanja ter alpsko mleko in se zaobljubili, da se v prihodnjem letu zopet preizkusijo na Mini olimpijadi. Celo prireditev je otrokom delal družbo Lisjak Foksi.

Prireditev so pomagali izvesti judoisti Športnega društva Bushido, športni delavci Atletskega kluba Krka, Moškega odbojkarskega kluba Krka, Teniškega društva Portoval, smučarji Smučarskega društva Krka Rog, nogometaši iz NK Krka, golfisti Golf kluba Grad Otočec in plesalci iz Plesnega kluba Novo mesto. Pri izvedbi prireditve so sodelovali tudi učenci 4. letnika Vzgojiteljske šole.