premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Domen in Luka Odkrito.si

Veste, kdo sta ta dva SLOVENCA? Sta SVETOVNO ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Novice Kočevje/Črnomelj/Novo mesto

Minister Adrijanič: Jugovzhodna regija predstavlja malo Nemčijo

Piše: STA

Čas objave:
13.11.2021 16:47

Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič je med včerajšnjim vladnim obiskom v jugovzhodni regiji obiskal tudi podjetje Yaskawa Europe Robotics, srečal se je s predstavniki podjetniškega inkubatorja Bela krajin, obisk pa zaključil na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu.

"Jugovzhodna regija predstavlja malo Nemčijo. Podjetja so izrazito digitalizirana in globalizirana, kar prinaša velike prednosti in izzive," je ob začetku regijskega obiska poudaril Andrijanič.

Uvodoma je obiskal podjetje Yaskawa Europe Robotics, ki ponuja rešitve za mehatroniko in robotiko za različna podjetja. Kočevje je s pametno tovarno za najsodobnejšo proizvodnjo robotov postalo eno od središč visokotehnološke industrije v Evropi. Minister je ob ogledu izrazil veselje nad vizijo podjetja Yaskawa, ki z naprednimi tehnologijami zasleduje cilje za pametnejšo prihodnost.

Minister Andrijanič je regijski obisk nadaljeval v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina, ki združuje inovativne posameznike s specifičnimi znanji in jim nudi prostor za pridobivanje ter izmenjavo izkušenj in znanj. V Podjetniškem inkubatorju Bela krajina veliko energije posvečajo izvajanju usposabljanj na temo digitalnih informacijskih in komunikacijskih (IKT) tehnologij.

minister-mark-boris-andrijanič-med-obiskom-v-jv-regiji
Minister Mark Boris Andrijanič med obiskom v JV regiji
Služba vlade za digitalno preobrazbo

Ob koncu se je minister srečal še z vodstvom Fakultete za informacijske študije v Novem mestu, ki mladim omogoča spoznavanje IKT znanj preko študijskih programov računalništva, informatike, podatkovne znanosti in informacijske družbe. Minister je ob tem dejal, da so IKT znanja ključna na številnih področjih in da so IKT kadri med najbolj iskanimi v Sloveniji.