Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Mirna Peč

Minister divjal po dolenjski AC

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.04.2013 22:06

Policisti so na radar ujeli prehitro službeno vozilo ministra Sama Omerzela, kljub kršitvi pa kazni niso izrekli. Iz vlade so jim namreč sporočili, da je voznik posebne signale uporabljal upravičeno, saj je "opravljal nujen prevoz".

Voznik ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela je 19. aprila v Mirni Peči pri vključevanju na avtocesto uporabil svetlobne signale in tako ministru omogočil, da je pravočasno prišel na sestanek. A to ni osamljen primer. 17. aprila je voznik vladnega vozila izven naselja Podsmreka prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, namesto 130 je vozil 162 km/h

Na ministrstvu so poudarili, da je v Pravilniku o vozilih s prednostjo in vozilih za spremstvo določeno, da se naprave za dajanje posebnih svetlobnih in zvočnih znakov lahko namestijo in uporabijo za prevoz varovanih oseb, med katerimi so tudi vsi ministri. To pomeni, da je vozilo za prevoz ministra lahko opremljeno z modrimi lučmi in zvočnim signalom ter se tudi lahko uporabijo. V Zakonu o prometnih pravilih v cestnem prometu je sicer določeno, "da voznikom vozil s prednostjo, vozil za spremstvo in vozil v spremstvu ni treba upoštevati prometnih pravil in prometne signalizacije, vendar morajo voziti tako in s takšno hitrostjo, da ves čas obvladujejo vozilo in da ne ogrožajo drugih udeležencev cestnega prometa ali njihovega premoženja."