sophie, vibrator Svet24.si

Mladi mamici se je vibrator zataknil v zadnjici

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Anela Šabanagić Odkrito.si

Srčna izbranka Lada Bizovičarja pokazala, kako ...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice

Minister počivalšek danes na Dolenjskem

Piše: R.K.

Čas objave:
12.01.2022 06:05

Minister Zdravko Počivalšek bo danes obiskal tri podjetja, in sicer Elvez d.o.o. v Ivančni Gorici, Revoz d.d. v Novem mestu in nato še AREX d.o.o. v Šentjerneju.

V prvih dveh podjetjih se bo z vodstvom pogovoril predvsem o odzivanju na težave pri dobavah delov v avtomobilski industriji. V podjetju Elvez d.o.o. si bo ogledal tudi proizvodnjo komponent za brizganje plastike in delov za metalizacijo ter rešitev kabelskih snopov. Med strankami podjetja so namreč znana imena avtomobilizma, kot denimo BMW, Mercedes, Volvo, Scania, Hella, ZKW, John Deere, PSA, Renault, Kärcher, Mahle in tako naprej.

V novomeškem Revozu bo minister spoznal novega predsednika uprave, s katerim bo govoril o zmanjšanem obsegu proizvodnje, težavah pri dobavi polprevodnikov ter se seznanil, kako napreduje proizvodnja novega Clia, ki ga je ministrstvo pred dvema letoma in pol podprlo s 6 milijoni evrov.

Terenski obisk bo minister zaključil v podjetju Arex d.o.o., kjer si bo ogledal proizvodnjo, katere posodobitev in nakup nove tehnološke opreme je z 872.000 evri nedavno podprlo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Na tej lokaciji bo skupaj z direktorjem podjetja Ivanom Kraljem na voljo tudi za izjavo za medije.