Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Šmarješke Toplice

Minister Počivalšek obiskal Šmarješke Toplice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.06.2016 08:25

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter direktorica Direktorata za turizem Eva Štravs Podlogar sta popoldne se popoldne srečala v občini Šmarješke Toplice.

Ob 15.uri ju je sprejela županja občine Šmarješke Toplice Bernardka Krnc. Predstavila jima je možnosti in načrte občine za razvoj novih turističnih proizvodov v kraju in izjemnega turističnega projekta, po prvih ocenah vrednega okoli 40 milijonov evrov, ki naj bi nastal na ruševinah klevevškega gradu,

Krnčeva je gostoma pokazala ruševine gradu Klevevž - Klingenfels, kulturni spomenik na razvalinah obodnega zidovja nad okljukom Radulje. Občina in krajani Šmarjeških Toplic si namreč prizadevajo, da bi na tem mestu kmalu zaživel povsem nov turistični kompleks. Na tem območju so odkrili tudi izvir termalne vode in pred leti so se že pogovarjali z dubajskimi investitorji, ki bi želeli na tem mestu graditi samooskrbni hotel. Kot je povedala županja Krnčeva, takrat prostorski načrt še ni bi urejen, zdaj pa je priložnost, da projektno zadevo premaknejo z mrtve točke.

Ker gre za finančno obsežno in zahtevno ureditev nove, izjemno zanimive turistične destinacije, Krnčeva pričakuje tako od ministrstva za gospodarstvo kot tudi od direkcije za turizem podporo pri izvedbi ter tako denarno kot ostalo pomoč pri realizaciji finančno zahtevne investicije, ki bi odprla tudi številna nova delovna mesta.

Več v pogovoru z županjo Občine Šmarješke Toplice, Bernardko Krnc. 

Pogovor z županjo Občine Šmarješke Toplice, Bernardko Krnc