profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Šmarješke Toplice

Minister Podgoršek pred vladnim obiskom na Dolenjskem in v Beli krajini

Piše: STA

Čas objave:
11.11.2021 15:09

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek se pred petkovim obiskom vlade v jugovzhodni Sloveniji že danes mudi na Dolenjskem in v Beli krajini. Srečal se je s šmarješkim županom Marjanom Hribarjem, obiskuje tudi kmetije. Na Dolenjskem, Kočevskem in v Beli krajini se danes mudijo tudi drugi vladni predstavniki.

Podgoršek je povedal, da dan pred vladnim obiskom v regiji obiskuje nekatera kmetijska gospodarstva, in sicer predvsem z vidika spremljanja razvoja potenciala teh kmetij in priprave novega strateškega načrta, ki je do 25. novembra v drugi javni razpravi.

Pogovore na kmetijah je označil za dragocene in dodal, da lahko ministrstvo skupaj z njimi razmišlja o bodočem razvoju kmetijstva, pri čemer skušajo poiskati ukrepe, ki bodo kmetijskemu sektorju pri ohranitvi slovenskih kmetij in poseljenosti podeželja najbolj pomagali.


S Hribarjem sta si ogledala tudi nekatere občinske razvojne projekte ter se pogovorila, kako lahko država pri nekaterih od njih pomaga, kot tudi pri projektu ureditve območja ob termalnem izviru na območju nekdanjega gradu Klevevž. Dogovorila sta se še o morebitnem prenosu nekaj kvadratnih metrov tamkajšnjega še manjkajočega zemljišča z države na občino, je še povedal Podgoršek.

Podgoršek se je na Sevnem pod Trško goro pri Novem mestu sicer dopoldne udeležil 15. konference Logistika v kmetijstvu, ki so jo pripravili Grm Novo mesto - center biotehnike in turizma, Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto, Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, Občina Sevnica in Zadružna zveza Slovenije.

Na Dolenjskem, Kočevskem in v Beli krajini se naj bi danes, ali pa se še bodo, med drugim mudili tudi minister za obrambo Matej Tonin, državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Božo Predalič, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj ter minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Minister Jože Podgoršek

O obisku v Občini Šmarješke Toplice in vladnem obisku v JV Sloveniji


Šmarješki župan Marjan Hribar

O obisku ministra Podgorška