Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Velike Lašče

Minister v Laščah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.10.2012 19:43

Minister za obrambo Aleš Hojs je danes obiskal občino Velike Lašče, kjer si je v Krvavi peči ogledal dom veteranov vojne za Slovenijo.

Tam mu je predsednik občinskega odbora Zveze združenj veteranov vojne za Slovenijo Dušan Hočevar skupaj z domačimi veterani predstavil delovanje odbora in obudil spomine na dogodke iz leta 1991. Pred tem je minister obiskal skladišče blagovnih rezerv v Ortneku , kjer ima del zalog v shrambi tudi ministrstvo za obrambo. Najsodobnejše skladišče naftnih derivatov je predstavil njegov vodja Lojze Ilc. Nato je gostu občino Velike Lašče in njene smernice razvoja ter težave , ki so posledica nedodelane zakonodaje , ki tare lokalne skupnosti , predstavil župan Anton Zakrajšek, sicer direktor slovenskih blagovnih rezerv.

V gasilskem domu se je nadaljeval daljši pogovor z vodstvi gasilskih zvez Ig, Škofljica, Dobrepolje, Ribnica in Velike Lašče. Predsednik Gasilske zveze Velike Lašče Jože Strič je delovanje zveze in sodelovanje s sosednimi zvezami in društvi opisal kot zelo vzorno.

Aleš Hojs o skladišču blagovnih rezerv