spolni odnos, ženska, moški Svet24.si

Gonoreje sodobna medicina še ni izkoreninila, še...

koronavirus, meso, peka, odojek Svet24.si

Moškim, ki uživajo meso, bi prepovedali seks, ...

Tonin med obiskom vojakov na terenu Necenzurirano

Oklepniki in naši kavč-feldmaršali #kolumna

milan brglez sta3 Reporter.si

Ozadje Brglezove kandidature: kako ga je Golob ...

doncic (2) Ekipa24.si

Dončić se je pokesal in zadel v srce: Sem povsem...

boki13 Odkrito.si

Šokantna fotografija propadlega zvezdnika

zidan Ekipa24.si

Zidane preživel grozljiv padec s konja, skoraj bi...

Novice Novo mesto

Minister za gospodarstvo je obiskal Adrio Mobil

Piše: Adria Mobil

Čas objave:
23.04.2020 10:54

Družbo Adria Mobil, eno najuspešenjših na področju razvoja in proizvodnje počitniških vozil, je včeraj obiskal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki si je ogledal delovanje podjetja pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širitve novega korona virusa ter potek dela v spremenjenih pogojih tako v Sloveniji kot v Evropski uniji, s katerimi se sooča družba.

Adria Mobil je bila med prvimi podjetji, ki je po začasni zaustavitvi proizvodnje uspešno uvedla potrebne preventivne ukrepe in zagnala proizvodni proces v omejenem obsegu.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v pogovoru z generalno direktorico Sonjo Gole izpostavil pozitiven zgled in pristop k reševanju zahtevne situacije, v kateri smo se znašli: »Čestitam vodstvu in vsem zaposlenim za odgovorno delo in pristop k uvajanju ukrepov ob ponovnem zagonu proizvodnje. Naš ključni cilj je, da vzpostavimo pogoje in možnosti za varen ponovni zagon gospodarstva v Sloveniji, da zagotovimo ohranjanje delovnih mest ter likvidnost podjetij, ki so temelj našega gospodarstva,« je poudaril minister ter izpostavil, da bodo z novimi ukrepi, ki so v pripravi, reševali tudi vprašanja tistih gospodarskih panog, ki se ne bodo čez noč opomogla, kot je denimo situacija v turizmu.

Generalna direktorica Sonja Gole je ministru predstavila potek aktivnosti in ukrepov, ki so bili uvedeni v družbi z namenom varovanja zdravja zaposlenih kot tudi zdravja podjetja: »Uvedli smo številne spremembe v organizaciji dela tako, da preprečujemo širitev epidemije ter da varujemo zdravje zaposlenih kot tudi zdravje podjetja. Epidemija bo zagotovo pustila velike posledice na gospodarstvo, a nas to ne sme ohromiti. Zagotovo smo se in se bomo tudi iz te izkušnje nekaj naučili, postali bolj prilagodljivi, pripravljeni na spremembe, predvsem pa se moramo zavedati, da moramo delovati povezovalno, učinkovito, ustvarjalno ter prepoznavati možnosti za nove poslovne modele v spremenjenih pogojih«, je v pogovoru z ministrom izpostavila Sonja Gole. Ukrepe vlade je generalna direktorica ocenila kot pozitivne in pravočasne, ob tem, da je potrebno narediti še več v smislu poenostavitve birokratskih postopkov.