Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 11. julija

protest ljubljana jansa bobo Reporter.si

Protestniki pred parlamentom so se znesli nad ...

20200526_115808 Svet24.si

Kako se gredo na Krasu »zemljo krast«

janez-janša, viktor-orban, aleksandar-vučić Necenzurirano

Vučić, Orban, Janez – vse za biznis danes ...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

plestenjak 5 Njena.si

Božanski užitki Modrijana Blaža

Novice Klevevž, Šmarjeta, Bela Cerkev

Ministrica Pivčeva podpira načrte v Klevevžu in v Šmarjeti

Piše: Dolenjski list. L.Markelj

Čas objave:
03.06.2020 12:45

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je v ponedeljek popoldne z državnim sekretarjem Jožetom Podgorškom obiskala občino Šmarješke Toplice, občino, ki svoj razvoj gradi predvsem na turizmu.

Ogledala si je Klevevž - območje naravnega termalnega izvira Klevevška Toplica, kjer občina načrtuje projekt Klevevška Toplica - biser narave, pa tudi Šmarjeto ter Belo Cerkev.

V Beli Cerkvi se je ministrica srečala tudi s šmarješkimi občinskimi svetniki. Glavni namen obiska je bil po besedah župana Marjana Hribarja, Pivčevi predstaviti občino in potenciale, ki so zlasti v sodelovanju med turizmom in kmetijstvom. Zadovoljen je, da je ministrica naklonjena njihovim razvojnim načrtom.

»Država razume potrebe lokalne skupnosti in izpolnjevanja pogojev za prenos lastništva določenih zemljišč na območju Klevevža na občino, ki so zdaj v lasti Slovenske družbe za gozdove in Sklada kmetijskih zemljišč. Gre za manjša, a ključna zemljišča, ki so za občino izjemnega pomena, saj bi tam radi naredili učno pot, muzej na prostem, itd. skratka lokalna skupnost bo tam skrbno in v javnem interesu lahko kreirala doživljajski center oz. park. Verjamem, da nam bo država stala ob strani,« je ob koncu obiska dejal Hribar.

Več si preberite in oglejte tukaj.