jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rentgen, repek, novorojenčica Svet24.si

Novorojenčica takoj po rojstvu šokirala zdravnike

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

veronika strnad Njena.si

Srce slovenske pevke pripada bodočemu zdravniku

zapor 22 pm Ekipa24.si

Drama srbskega novinarja v Katarju! Namesto na ...

Novice Ljubljana/Črnomelj

Ministrstvo potrdilo projektno nalogo

Piše: STA

Čas objave:
20.02.2020 21:08

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na današnjem sestanku s pripravljavci projektne naloge za izgradnjo nadomestnega dela Osnovne šole Loka v Črnomlju, to potrdilo. S predstavniki črnomaljske občine se je tudi dogovorilo, da v dveh tednih pripravi dokument identifikacije investicijskega projekta in razpisno dokumentacijo.

Ministrstvo je na Facebooku objavilo, da bo po potrditvi omenjenega dokumenta in dokumentacije pripravilo vladno gradivo za odprtje načrta razvojnih programov za naložbo v gradnjo Osnovne šole Loka. Na ministrstvu sicer ocenjujejo, da bo vlada sklep o odprtju načrta razvojnih programov sprejela v roku dveh mesecev.

Po navedbah ministrstva je stavbo Osnovne šole Loka predlani poškodovala močna toča, vlada pa je junija 2018 sklenila Občini Črnomelj pomagati pri sanaciji določene škode in izgradnji nadomestnega dela šole.

Strokovna služba ministrstva od takrat intenzivno sodeluje z občino in različnimi strokovnjaki pri pripravi projekta za Osnovno šola Loka ter ji pomaga. Predvsem v želji čim prej najti ustrezno rešitev v dobro otrok in zaposlenih na omenjeni šoli, so še zapisali na ministrstvu.

Predsednica sveta zavoda Maja Kocjan in predsednica sveta staršev Renata Lozar sta sicer ministrstvo za izobraževanje na današnji novinarski konferenci v Črnomlju pozvali k urgentni pospešitvi postopka za zagotovitev ustreznejših prostorov Osnovne šole Loka, katere starejši del je načel čas, dodatno pa ga je poškodovala predlanska močna toča.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek pa je povedal, da rušitev starega in poškodovanega dela šole ter gradnjo novega pričakujejo še letos in da bodo na današnjem sestanku na ministrstvu določili korake za nadaljevanje projekta.

Ravnateljica Osnovne šole Loka Damjana Vraničar je opozorila, da šolo ob tem, da njen starejši, pred več kot 50 leti zgrajeni del zamaka, da se ponekod posedajo tla, da se kruši omet in da ponekod z gnilobo načeta okna ne tesnijo, pesti tudi prostorska stiska.

Kot dodatno težavo je navedla, da so zaradi neodpravljenih poškodb, ki jih je povzročila orkanska toča, nekatere učilnice starega dela šole neuporabne in da morajo približno 100 od skupaj 500 učencev k pouku voziti drugam.

Črnomaljci sicer pri tej približno 10-milijonski naložbi računajo na podporo Eko sklada in državno pomoč, ki jo je ob omenjeni toči junija 2018 obljubil tedanji predsednik vlade Miro Cerar.