Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Novomeško sodišče z novimi prostori

Piše: STA

Čas objave:
13.07.2022 08:37

Ministrstvo za pravosodje namerava od Term Krka kupiti del prostorov v poslovnem kompleksu Hedera na Ljubljanski cesti 26 v Novem mestu in jih nameniti za potrebe novomeškega sodišča. To bo med drugim dobilo dodatne prostore za arhiv.

Osem delov stavbe na naslovu Ljubljanska cesta 26 je trenutno že v lastništvu ministrstva, v njih pa deluje del novomeškega sodišča. Z nakupom preostalega dela stavbe in dodatnim enostavnim gradbenim posegom bo sodišče pridobilo dodatne prostore za delovanje, med drugim za razširitev arhiva.

Ministrstvo bo za poslovne prostore s površino 659 kvadratnih metrov, arhivske prostore v kleti s površino 179 kvadratnih metrov in parkirna mesta s površino 161 kvadratnih metrov odštelo 855.000 evrov. Denar za nakup je z nedavno uvrstitvijo v načrt razvojnih programov 2022-2025 zagotovila vlada.



Nakup je po mnenju ministrstva nujen tudi zaradi načrtovane prenove prostorov sodišča v omenjeni stavbi, ki je v pripravi. Zaradi prenove, ki bo obsegala tudi sanacijo tlakov in izgradnjo dvigala, bo namreč treba začasno izseliti del sodišča, ki ga nameravajo umestiti v kupljene prostore. "S tem se bomo izognili tudi dodatnemu najemu prostorov, ki bi bil potreben zaradi začasne selitve dela sodišča," so navedli za STA.

Z nakupom ministrstvo tudi sledi cilju, da poskuša pravosodne organe na novomeškem okrožju, ki trenutno delujejo v več stavbah, umeščati tako, da so njihovi prostori na čim manj lokacijah.