Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ljubljana

Ministrstvo zbira vloge o škodi po julijskih poplavah

Piše: STA

Čas objave:
11.08.2021 10:02

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je začelo zbirati vloge oškodovancev zaradi neurij s poplavami 18. julija. Ti morajo oceno škode poslati na ministrstvo do 25. avgusta. S tem bo to lahko ocenilo neposredno škodo v gospodarstvu, so sporočili z ministrstva.

Oškodovanci so gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, zavodi in zadruge, ki so utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka v občinah Celje, Dobje, Dobrna, Kozje, Laško, Ljubno, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec, Solčava, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Vojnik, Vransko, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Oplotnica, Slovenska Bistrica, Sveta Ana, Šentjernej, Črna na Koroškem, Mislinja, Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Vuzenica, Podvelka, Ruše, Slovenske Konjice, Vitanje, Mozirje, Štore, Tabor in Zreče.

V nalivih so takrat narasle reke Mislinja, Dravinja in Oplotnica s pritoki, ki so poplavljale. Zalitih je bilo veliko objektov, poplavljalo je ceste, veter je podrl več dreves. Aktiviranih je bilo 35 gasilskih enot, center za obveščanje pa je skupno zabeležil 82 dogodkov.