zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Mirna

Mirnska Dana s posodobljenim skladiščem gotovih izdelkov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
31.05.2016 14:53

Mirnska Dana je v prvih štirih mesecih prodala za 4,4 milijona evrov pijač ter s tem svoje načrte in primerljivi lanski izid presegla za približno osem odstotkov. Hkrati je ustvarila skoraj 300.000 evrov čistega dobička oz. skoraj tri četrtine celoletnega lanskega. V Dani so tudi danes odprli posodobljeno skladišče z oddelkom logistike.

Danin direktor Marko Hren je na današnji novinarski konferenci v Mirni povedal, da jih je naložba v posodobljeno skladišče gotovih izdelkov in logističnega oddelka stala približno 300.000 evrov, hkrati pa je omenjeno rast dobička pripisal lanski naložbi v novo polnilnico sokov, rasti prodaje Daninih polizdelkov in splošni rasti prodaje brezalkoholnih pijač na slovenskem trgu. Sicer pa si v družbi ob koncu leta obetajo petodstotno rast prodaje in 30-odstotno rast dobička.

Kot je navedel, so za približno tri milijone evrov Daninih pijač oz. skoraj 70 odstotkov lastne proizvodnje prodali na domačem trgu oz. svojim največjim kupcem, med katerimi so Mercator, Spar, Engrotuš, Lidl in Ahac.

V tujini so največ prodali na Hrvaškem, v Slovaški, Italiji, Rusiji, na Kitajskem ter v ZDA. Dani je lani uspelo prodreti tudi na Švedsko, v Švico in BiH in letos še na avstrijski trg. S polizdelki, ki so pomemben del Daninega prodajnega programa, pa je ta zastopana na Hrvaškem, v BiH, Srbiji, na Kosovem in v Makedoniji.


Hren je nadaljeval s podatki o naložbah in povedal, da so v Dani od leta 2014 do lani za te namenili skupaj 17 milijonov evrov, letos pa zanje namenjajo 1,1 milijona evrov. Prenova in posodobitev skladišča z logističnim oddelkom, ki družbi med drugim omogoča varno, hitrejše in bolje nadzorovano nakladanje na tovornjake s štirimi nakladališči, pa jih je stala 300.000 evrov, je dodal.

Sicer pa nameravajo v Dani med drugim letos še okrepiti in posodobiti lastne proizvodnje zmogljivosti, nenehno pa vlagajo v posodobitev vodovodnega sistema, je opozoril direktor.

V Dani so letos razširili paleto svojih izdelkov v tetrapak embalaži, z novim okusom pa so razširili tudi skupino vod z okusom. V družbi so konec aprila zaposlovali 99 ljudi, tri pa so letos novo zaposlili, je še povedal Hren.

Hren o naložbah


Hren o poslovanju