zda vesna_vuk_godina - foto Simen Svet24.si

Antropologinja Vesna V. Godina: Nekoč je bil ...

marko-bandelli Svet24.si

Marko Bandelli o Janši kot skrajnem desničarju ...

medved Svet24.si

Na območju Postojne medvedka poškodovala ...

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

gaja prestor 7 sašo radej Njena.si

Gaja Prestor dobila diagnozo covidne pljučnice

djokovic Ekipa24.si

Đokoviću se nasmiha SREČA! Bo vendarle lahko ...

Novice Mirna

Mirnski občinski svet prvič o proračunu za prihodnji dve leti

Piše: R.K.

Čas objave:
24.11.2021 09:54

Občinski svet Občine Mirna se je včeraj sestal na 17. redni seji v tem  mandatu. Osrednja točka je bil prvi predlog proračuna za leti 2022 in  2023.

Proračun za prihodnje leto predvideva  3,7 milijona evrov prihodkov in  približno sto tisoč evrov odhodkov manj. Proračun za leto 2023 pa  predvideva skoraj 3,9 milijona evrov prihodkov in 3,8 milijona evrov  odhodkov. Zadolževanje ni predvideno. »Kot običajno smo na občinski upravi skupaj z županom pripravili  investicijsko naravnana predloga proračunov, saj za investicije v obeh letih skupaj namenjamo približno 2,2 milijona evrov. Največje investicije v  prihodnjih dveh letih so gradnja novega vrtca, prenova  kulturnega doma Mirna, investicijsko vzdrževanje lokalnih cest in javnih  poti ter seveda prestavitev regionalne ceste R1-215, obvoznica Mirna, ki je  sicer državni projekt,« pojasnjuje Maja Anzelj, ki je v  občinski upravi Občine Mirna zadolžena za proračun in finance. 

Največji del prihodkov v občinski proračun predstavlja dohodnina – v  prihodnjih dveh letih


približno 1,9 milijona evrov letno. Občina je bila sicer letos uspešna na razpisu Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport za projekt »Gradnja novega vrtca« in bo tako zanj v letu 2023 prejela 300 tisoč evrov, v letu 2024 pa 872 tisoč evrov. Tudi za nekatere druge projekte pričakujejo sredstva iz državnega proračuna.

Občinski svet se je seznanil s predlogoma proračunov in potrdil sklep, da se proračuna posreduje v javno razpravo, nato pa sledi ponovna obravnava na seji občinskega sveta.

Maja Anzelj o proračunih 2022 in 2023