Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Mladi bodo izdelovali PiksLBroško

Piše: R.K.

Čas objave:
21.01.2022 16:28

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto pripravljajo zanimivi delavnici za mlade.

Delavnica, ki bo prihodnji ponedeljek, 24. januarja ob 17. uri bo v učilnici Beri ustvarjalna konS ≡ PiksLBroška, je primerna za otroke od 9. leta dalje. Naša oblačila povedo veliko o nas, a nobeno ne pove toliko kot PiksLBroška. Z njo bodo mladi lahko točno določili, kaj bo povedala in na njej se bo izpisalo katerokoli besedilo, ki ga boso udeleženci sporgramirali v njen čip.

Teden dni kasneje, 31. januarja ob 17. uri pa bo prav tako v učilnici Beri potekala delavnica konS ≡ Likovni tokokrog za otroke od 10 leta dalje. Delavnica bo potekala pod mentorstvom umetniškega kolektiva BridA. Delavnica temelji na iskanju analogij med tehnološkim razvojem in likovno vsebino. Gre za razumevanje resničnosti v odnosu med funkcijo in njenim vsebinskim pomenom. Na delavnici bodo udeleženci izdelovali čisto prava in funkcionalna tiskana vezja, takšna, kot jih imamo pri matičnih ploščah vseh elektronskih naprav, z razliko, da bodo te matične plošče postale kreativne stvaritve z umetniško vsebino, hkrati pa ohranile njihovo osnovno funkcijo prevodnosti energije.

Število mest na obeh delavnicah je omejeno, zato se je nanje potrebno prijaviti in sicer na elektronskem naslovu: borut.pelko@lokalpatriot.si.