viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

tempest, bojno-letalo Svet24.si

Zahodne sile s skupnim razvojem novega, naprednega...

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

hojs Ekipa24.si

Ali je to možno?! Kontroverzni Hojs po izpadu ...

christine-mcvie1 Odkrito.si

Poslovila se je legendarna glasbenica

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Novice

Mladi bodo izdelovali PiksLBroško

Piše: R.K.

Čas objave:
21.01.2022 16:28

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto pripravljajo zanimivi delavnici za mlade.

Delavnica, ki bo prihodnji ponedeljek, 24. januarja ob 17. uri bo v učilnici Beri ustvarjalna konS ≡ PiksLBroška, je primerna za otroke od 9. leta dalje. Naša oblačila povedo veliko o nas, a nobeno ne pove toliko kot PiksLBroška. Z njo bodo mladi lahko točno določili, kaj bo povedala in na njej se bo izpisalo katerokoli besedilo, ki ga boso udeleženci sporgramirali v njen čip.

Teden dni kasneje, 31. januarja ob 17. uri pa bo prav tako v učilnici Beri potekala delavnica konS ≡ Likovni tokokrog za otroke od 10 leta dalje. Delavnica bo potekala pod mentorstvom umetniškega kolektiva BridA. Delavnica temelji na iskanju analogij med tehnološkim razvojem in likovno vsebino. Gre za razumevanje resničnosti v odnosu med funkcijo in njenim vsebinskim pomenom. Na delavnici bodo udeleženci izdelovali čisto prava in funkcionalna tiskana vezja, takšna, kot jih imamo pri matičnih ploščah vseh elektronskih naprav, z razliko, da bodo te matične plošče postale kreativne stvaritve z umetniško vsebino, hkrati pa ohranile njihovo osnovno funkcijo prevodnosti energije.

Število mest na obeh delavnicah je omejeno, zato se je nanje potrebno prijaviti in sicer na elektronskem naslovu: borut.pelko@lokalpatriot.si.