mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

zmrzal, slana, hlad, mraz, listje, gozdna pot Svet24.si

Na zadnji dan meteorološke jeseni zimske ...

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

sentya-tiya-awbell Njena.si

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot ...

doncic Ekipa24.si

Navijači BESNI! Prizori iz DALLASA šokirajo, ne ...

Novice Novo mesto

Vrtci bodo dražji, komunala ne

Piše: MO NM

Čas objave:
14.03.2021 08:50

Cene novomeških vrtcev bodo odslej višje za prvo starostno skupino za 4,8 odstotka oz. za drugo starostno skupino, 4,3. Pri obeh obšolskih vrtcih pa se cena za obe starostni skupini zviša za 4,9 odstotka.

Svetniki Mestne občine Novo mesto so namreč na seji med drugim sprejeli sklep o določitvi cen programov in rezervacij v javnih vrtcih in vrtcih s koncesijo Mestne občine Novo mesto v predlagani obliki, kar je skladno s povečanjem stroškov dela, ki so nastali na podlagi sprejetega Dogovora o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju ter spremembami Zakona o minimalni plači oziroma sklepa o uskladitvi minimalne premije kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja za javne uslužbence.

V drugi obravnavi sprejeta odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka sta posledica spremenjene zakonodaje, višina komunalnega prispevka pa s tem bistveno ne spreminja in ostaja na enaki ravni kot doslej. Svetniki so opredelili tudi nekatere nove oziroma dodatne oprostitve, kot so na primer za gradnjo gasilske infrastrukture. Na področju komunalnega urejanja je bil sprejet tudi program opremljanja stavbnega zemljišča za gospodarsko cono Livada, ki je bila v zadnjih letih deležna celovite ureditve javne infrastrukture.


V prvi obravnavi je občinski svet sprejel tudi spremembe in dopolnitve odloka o merilih za izdajo soglasij za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času gostinskim obratom in kmetijam z gostinsko dejavnostjo. Sprejete spremembe so podpora gostincem na območju mestnega jedra, kjer bo redno obratovanje odslej možno do 24. ure.