Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Vrtci bodo dražji, komunala ne

Piše: MO NM

Čas objave:
14.03.2021 08:50

Cene novomeških vrtcev bodo odslej višje za prvo starostno skupino za 4,8 odstotka oz. za drugo starostno skupino, 4,3. Pri obeh obšolskih vrtcih pa se cena za obe starostni skupini zviša za 4,9 odstotka.

Svetniki Mestne občine Novo mesto so namreč na seji med drugim sprejeli sklep o določitvi cen programov in rezervacij v javnih vrtcih in vrtcih s koncesijo Mestne občine Novo mesto v predlagani obliki, kar je skladno s povečanjem stroškov dela, ki so nastali na podlagi sprejetega Dogovora o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju ter spremembami Zakona o minimalni plači oziroma sklepa o uskladitvi minimalne premije kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja za javne uslužbence.

V drugi obravnavi sprejeta odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka sta posledica spremenjene zakonodaje, višina komunalnega prispevka pa s tem bistveno ne spreminja in ostaja na enaki ravni kot doslej. Svetniki so opredelili tudi nekatere nove oziroma dodatne oprostitve, kot so na primer za gradnjo gasilske infrastrukture. Na področju komunalnega urejanja je bil sprejet tudi program opremljanja stavbnega zemljišča za gospodarsko cono Livada, ki je bila v zadnjih letih deležna celovite ureditve javne infrastrukture.


V prvi obravnavi je občinski svet sprejel tudi spremembe in dopolnitve odloka o merilih za izdajo soglasij za obratovanje v podaljšanem obratovalnem času gostinskim obratom in kmetijam z gostinsko dejavnostjo. Sprejete spremembe so podpora gostincem na območju mestnega jedra, kjer bo redno obratovanje odslej možno do 24. ure.