reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

Močan potresni sunek v bližini Črnomlja

Piše: STA/ARSO

Čas objave:
21.01.2020 08:10

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 7.48 uri zabeležili močan potresni sunek, magnitude 2,4. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja. Agencija za okolje sicer poroča, da je bila magnituda današnjega potresa 2,5. Kot še poroča Agencija za okolje, je bil današnji potres že dvanajsti letos, ki je zatresel tla na širšem območju Črnomlja, vsi dozdajšnji letošnji potresni sunki pa so bili šibkejši od današnjega.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla pete stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili prebivalci občin Črnomelj, Semič in Metlika, so še sporočili z Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje

Med drugim so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic v bližini Vinice pri Črnomlju, letos zabeležili že tri potresne sunke. 14. januarja ob 19.15 uri so zabeležili šibek potresni sunek magnitude 1,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 95 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Vinice pri Črnomlju. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Bele Krajine, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.  Seizmografi so istega dne, ob 2.45 uri zabeležili potresni sunek magnitude 1,6 z žariščem v bližini Vinice pri Črnomlju, pred tem pa 5. januarja ob 20.28 uri zmeren potresni sunek magnitude 1,4, prav tako z žariščem v bližini tega kraja.