Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Brežice

Močan veter podiral drevesa tudi v Posavju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.01.2016 06:24

Na cesto Gunte-Spodnje Pijavško, v občini Krško, je zaradi padavin na več mestih na cesto naplavilo kamenje in zemljino. Na to cesto se je nekaj po 9. uri podrlo drevo. Oviro je odstranil dežurni pri CGP Novo mesto.

Močan veter – vetrolom

Posavski gasilci so imeli že včeraj polne roke dela, preglavice so jim zaradi vetra delala podrta drevesa.

Ob 16.35 je v Zabukovju, občina Sevnica, veter razkril streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Zabukovje so pokrili s folijo cca 40 kvadratnih metrov ostrešja in tako preprečili nadaljnjo škodo.

Ob 17.19 so posredovali gasilci PGD Kostanjevica na Krki v naselju Sajevce in dvakrat v Kostanjevici na Krki, kjer so odstranili smreke, ki so ogrožale tri stanovanjske hiše. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 20.27 so v kraju Jesenice na Dolenjskem, občina Brežice, posredovali gasilci PGD Obrežje kjer se je na stanovanjsko hišo podrla smreka. Gasilci so odstranili vejo, ki je predrla ostrešje in ga zaščitili s folijo zaradi dežja.

Ob 22,23 je na cesti Brvi - Izvir, občina Brežice podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili dežurni delavci CGP Brežice.

Nenačrtne motnje, omejitve, prekinitve, oskrbe, z električno energijo


Ob 18.38 je v Kostanjevici na Krki prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo. Okvaro so odpravili dežurni delavci Elektra Celje.

Ob 19.53 je prišlo v naselju Kraška vas, občina Brežice do porušitve stebra za javno razsvetljavo na katerem je priključen tudi električni kabel. Prišlo je do izključitve javne razsvetljave, do prekinitve električne energije pa ni prišlo. Obveščena je dežurna služba Elektro Celje.

Požar v objektih


Ob 19.23 so v Osredku pri Krmelju, občina Sevnica, osredovali gasilci PGD Šentjanž, kjer so v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci so požar pogasili, očistili dimnik in pregledali ostrešje. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari v naravi oziroma na prostem


Ob 18.11 se je v naselju Čatež ob Savi, občina Brežice, med Terme Čatež in AC iskrilo. Aktivirani so bili gasilci PGD Cerina in Sobenja vas, ki so na kraju ugotovili, da intervencija ni potrebna. Dežurni delavec Elektra Celje je odklopil elektriko.