Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Nm

Močni nalivi tudi v JV Sloveniji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.11.2012 18:10

Slovenijo prehaja hladna fronta z močnimi nalivi. Obilne padavine tudi v JV Sloveniji povzročajo težave. Ob 16.33 so na Cesti krških žrtev v Krškem gasilci PGE Krško izčrpali šest kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov večstanovanjske stavbe.

Dež se bo okrepil in proti večeru zajel vso državo, zvečer bodo ob prehodu fronte predvsem v zahodni polovici Slovenije tudi nevihte z močnimi nalivi.

Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Temperature bodo od 7 do 12, v vzhodni Sloveniji in na Primorskem od 13 do okoli 18 stopinj Celzija. Jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in povečini suho, drugod pretežno oblačno. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo še deževalo. Ponekod v severovzhodni Sloveniji bo čez dan še pihal jugozahodni veter, zvečer pa bo na Primorskem začela pihati zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji do okoli 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne se bodo padavine spet krepile in razširile na vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo tudi nevihte. Največ padavin bo v Furlaniji-Julijski krajini in v Gorskem kotarju. Ob Jadranu bo pihal močan jugo. Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno z občasnimi padavinami, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Ob severnem Jadranu bo zvečer začela pihati zmerna burja.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in Sredozemljem je obsežno ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla Italijo in bo ponoči prešla naše kraje. Od juga k nam še priteka topel in vlažen zrak.

Obeti: V petek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah v notranjosti Slovenije deloma dež, deloma sneg. Hladneje bo, na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.
V soboto bo pretežno oblačno in povečini suho, burja bo oslabela.

Opozorilo: Danes zvečer in v prvem delu noči bodo ob prehodu hladne fronte predvsem v zahodni polovici Slovenije nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra. Ob predvidenih močnejših nalivih lahko danes zvečer in v noči na četrtek narastejo manjše reke, manjši vodotoki in posamezni hudourniki, zlasti v hribovitih predelih jugozahodne, zahodne, osrednje in severne Slovenije. Možna so tudi razlivanja ob strugah. Reka Ljubljanica bo poplavlja na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav.