Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Močno sneženje zajelo regijo

Piše: R.K.

Čas objave:
23.01.2023 08:39

Sneženje je zajelo nekatere dele naše regije in v prometu povzroča preglavice. Vremenoslovci napovedujejo, da lahko do danes zvečer na Kočevskem in ponekod na Dolenjskem zapade od 30 do 50 cm snega. Veter bo v višjih legah gradil snežne zamete, lahko pride do vetroloma. Policisti svetujejo, da vozniki upočasnijo vožnjo in povečajo varnostno razdaljo ter vozijo strpno.

Okoli 14. ure so nam poslušalci posredovali slike, na katerih je razvidno da je močan veter vtrgal streho na velodromu. Več informacij sledi...

velodrom, odtrgana-streha
Odtrgana streha na velodromu
Poslušalci

Ob 5.44 se je na Strmi poti v Novem mestu med posipavanjem poti prevrnil komunalni traktor s plugom. Gasilci GRC Novo mesto so traktor postavili na kolesa in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Na območju Dolenjske že več ur sneži, vozne razmere so zahtevne, promet pa zelo upočasnjen, zato vsem voznikom policisti svetujejo previdnost. Policisti že vso noč spremljajo razmere na cestah, obveščajo pristojne službe in na več odsekih cest iz prometa izločajo tovorna vozila. Veliko težav je zaradi podrtih dreves, ki so padla na cesto in ovirajo promet. Od sinoči, od 22. ure so obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V večini primerov je šlo za trke v podrta drevesa in zdrse vozil.

Na dolenjski avtocesti velja izločanje za tovorna vozila nad 7,5 tone na počivališču Starine in na Obrežju (proti Ljubljani) in med priključkoma Ivančna Gorica in Bič proti Novemu mestu. Prepoved za tovorna vozila nad 7,5 ton je tudi na cesti Soteska - Črmošnjice Črnomelj. Prav tako velja prepoved za priklonike in polpriklopnike na glavni cesti Novo mesto - Metlika in na cesti Semič - Jugorje.

Voznikom policisti svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot se naj odpravijo le, če je to nujno potrebno. Preverijo naj razmere na cestah z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno. Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujno potrebni.

Anton Hrastar, direktor vzdrževanja cest pri novomeškem podjetju CGP je povedal, da so danes vsa vozila, ki so na razpolago oz. ki so pripravljena na zimsko službo, že na terenu od zgodnjih večernih ur. Dodal je, da se je zjutraj sneženje še okrepilo, zato imajo veliko dela.