900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Pri Mokronogu moški umrl v eksploziji

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
13.02.2018 10:19

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požara in sprožitve signalno varnostne naprave.

Moški umrl v eksploziji
Nekaj po 11. uri so bili policisti obveščeni, da naj bi se v Martinji vasi pri Mokronogu pri delu huje poškodoval moški. 46-letni moški je kljub pomoči reševalcev zaradi hudih poškodb umrl. Novomeški kriminalisti so opravili ogled in ugotovili, da je moški v delavnici demontiral minometno mino iz druge svetovne vojne. Z varilnim aparatom je varil nosilec vžigalnika, to pa je povzročilo eksplozijo. Kovinski delci so ga tako hudo poškodovali, da je umrl na kraju eksplozije. Kriminalisti so še ugotovili, da naj bi moški zbiral orožje iz obdobja druge svetovne vojne. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. Nemoteno in varno delo kriminalistov pri ogledu so zagotavljali bombni tehniki Specialne enote policije. Zavarovali so dele neeksplodiranih ubojnih sredstev, ki so lahko še vedno nevarni in na primernem kraju eksplozivno telo uničili.

KRIMINALITETA

Vlom


Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu je med 9. 2. in 12. 2. nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil pločevino iz aluminija. Škode je za okoli 2500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli in nezakoniti prestopi državne meje
Policisti Postaje mejne policija Dobova so popoldne na vstopu v Slovenijo opravljali kontroli tovornega vlaka, ki je iz Srbije vozil pločevino. Pri pregledu so v podvozju vlaka našli skritega državljana Sirije, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Črnomaljski policisti so v noči na 13. 2. v bližini kraja Paunoviči izsledili in prijeli pet državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.