oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Novice Nm

Motoristi pripravljeni, letos umrlo že 25 ljudi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.04.2013 08:00

Pred nami so sončni in vsak dan toplejši dnevi. V teh dneh opozarjamo vse udeležence v prometu, da se začenja letošnja motoristična sezona. Asfaltna površina je še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, pa opozarjajo policisti. Letos je na slovenskih cestah umnrlo že 25 ljudi.

Sezona za motoriste se je zopet odprla. Ob tej priložnosti po Sloveniji potekajo različne prireditve, na katerih voznike enoslednih vozil opozarjajo, da trenutne razmere za vožnjo niso optimalne. Asfaltna površina je še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik.

Sicer policisti kolesarjem in motoristom med drugim priporočajo uporabo ustrezne zaščitne čelade. Poskrbijo naj, da bodo med vožnjo čim bolj vidni, na kolesu ali motornem kolesu pa naj imajo vedno prižgane luči. Nosijo naj tudi ustrezna oblačila s čim več odsevniki. Motoristi naj pred uporabo motornega kolesa preverijo zračni tlak v pnevmatikah in jih v prvih kilometrih vožnje primerno ogrejejo.


Po več letih postopnega zniževanja števila smrtnih žrtev prometnih nesreč je v prvih mesecih letošnjega leta prometna varnost v tem pogledu slabša kot lani. Do petka je na slovenskih cestah umrlo 25 ljudi, kar je šest več kot v enakem obdobju lani. Med najpogostejšimi vzroki za smrtne nesreče je neprilagojena hitrost pod vplivom alkohola.