Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Na Andrijaničevi zapora iz smeri Bršljina proti Tabletki

Piše: STA

Čas objave:
29.03.2021 08:12

V Novem mestu, kjer od februarja širijo krožišče Tabletka na Andrijaničevi cesti oziroma vzhodni mestni vpadnici, bodo danes prometno zaporo vzpostavili tudi iz smeri Bršljina proti omenjenemu krožišču. Preostala začasna prometna ureditev bo ostala nespremenjena. Širitev krožišča nameravajo končati junija.

Dela v krožišču tečejo po načrtu, izvajalec pa bo moral v nadaljevanju del razširiti še vozni pas oziroma cestišče iz smeri Bršljina.

V krožišče bo sicer še vedno možno vstopiti iz smeri Ločne in z avtocestnega priključka Novo mesto-vzhod, medtem ko iz smeri Bršljina to ne bo več možno. Iz krožišča pa bo možno izstopiti v smeri proti Bršljinu in avtocestnemu priključku Novo mesto-vzhod. Popolno zaporo cestišča iz smeri Bršljina bodo predvidoma odpravili v začetku junija.

Z vzpostavitvijo omenjene zapore bo izvajalec lahko dokončal odvodnjavanje, postavil razsvetljavo in ločilne otoke, zamenjal tlakovan pas v krožišču in robnike ter položil rondo robnike.

Med zaporo bodo promet preusmerili na okoliške državne in občinske ceste med Novim mestom in Mačkovcem. Zaradi zapore izvoza proti Ločni ostaja obvozna pot tudi Šmarješka cesta, kjer bodo po dogovoru s krajevno skupnostjo, Policijo in medobčinskim redarstvom poostreno nadzorovali hitrost vožnje. Preverjali bodo tudi upoštevanje prometne signalizacije.



Za projekt, s katerim bodo okrepili pretočnost tega krožišča, sicer potrebno tudi ob načrtovani gradnji prvega dela južnega kraka ceste tretje razvojne osi, bodo odšteli približno 1,4 milijona evrov.

Po podatkih Mestne občine Novo mesto bo glavnino zneska poravnala Direkcija RS za infrastrukturo, kot soinvestitorka bo novomeška občina zanj prispevala nekaj manj kot 330.000 evrov.

Širitev krožišča je sicer povezana predvsem z njegovimi priključki in izvozi, ki jih z ločevalnimi otoki ločujejo na dva pasova. Pasovi bodo ločeni pred vstopom v krožišče, ločevalni otoki pa bodo omejevali tudi izstop iz krožišča.

"Razširitev krožnega križišča Tabletka predstavlja pomemben dosežek prizadevanj Mestne občine Novo mesto za posodobitev s prometom vse bolj obremenjenega območja. Z izvedbo projekta se bo izboljšala pretočnost vozil, s tem pa bo dosežena tudi prioritetna prometna ureditev mestne vpadnice pred začetkom predvidene gradnje odseka ceste tretje razvojne osi, ko bo promet na tem območju bistveno bolj zgoščen", so še sporočili z novomeške občine.